Ablakfelújítás bontás nélkül

Sokszor találkozunk azzal, hogy a tulajdonosok nem szívesen válnának meg öreg fakeretes ablakaiktól és alternatív megoldást keresnek a csere helyett. Bár a műanyag nyílászárók gyártói és forgalmazói ezt nem nagyon hangoztatják, valójában a régi fa ablakok szinte mindegyike megmenthető és felújítható bontás nélkül is. Így akár az épület műemléki jellege, akár a takarékoskodás vagy érzelmi okok állnak a hátterében, az ablakfelújítás mindenképpen kézenfekvő és jó megoldásnak mondható egy szakember szemével is.

A műanyagok korát éljük, ezért sokaknak fenntartásuk van ezzel kapcsolatban, mégis az igazság az, hogy a fa még ma is az egyik legjobb alapanyaga a nyílászáróknak. Ezt pedig évszázados tapasztalatok támasztják alá. Természetes, jó szellőzést biztosít és minimális karbantartást igényel, rendeltetésszerű használat mellett gyakorlatilag elég, ha 7-8 évente lekezeljük, átfestjük. A sokat megélt ablakok megmentése különösen a műemléki épületeknél fontos, ahol a rideg hatású műanyag nyílászárók sokat rontatnának az épület megjelenésén. De nemcsak a régies hangulat megőrzése miatt kerülhet sor arra, hogy valaki csere helyett az ablakfelújítás bontás nélküli lehetőségét válassza. Egyértelműen mellette szólnak az árak és a későbbi megtakarítások, hiszen jóval kevesebbet kell majd fűtésre-hűtésre fordítani, ha lakásunkat maximálisan szigetelő, emellett a zajok és a por kiszűréséről is gondoskodó ablakok védik.

A cél az ablakfelújításnál, hogy a nyílászáró megfeleljen napjaink követelményeinek úgy szigetelési, mint zajvédelmi vagy esztétikai szempontból. Egy jól záródó és hőszigetelő üveggel ellátott fa keretes ablak maximálisan eleget tesz az elvárásoknak. Vele akár a fűtési költségek 40%-a is megtakarítható, egy új nyílászáró beépítéséhez képest pedig az ablakfelújítás bontás nélkül 30-50%-kal lesz olcsóbb. Ennek egyik oka, hogy az ablaktokot nem kell kibontani, nem sérül a fal, a csempe, a vakolat, így helyreállításra, festésre sincs szükség a munkálatok után. Nincs bontási hulladék, por, kosz, a lakástulajdonosok számára ez pedig nagy könnyebbséget jelent, hiszen nem kell azonnal nagytakarításba fogni. Az ablakfelújítás, ajtófelújítás azért is kényelmes megoldás a megrendelőknek, mert az egész viszonylag gyorsan, pár óra alatt lezajlik.

Ajtófelújítás

Ajtófelújítás

Ennek során a régi tokot helyreállítjuk, amennyiben az eldeformálódott, elvetemedett. Ebbe a tokba kerül beépítésre egy hőszigetelő üveg, majd következik az ablakszárnyak speciális anyaggal történő hőszigetelése. Az ablakot beállítjuk, elvégezzük a lakatosmunkát, a zárat, vasalatot javítjuk, ha akad, szükség esetén cseréljük, hiszen a jó záródás elengedhetetlen feltétele annak, hogy az ablak a későbbiekben ne engedje beáramolni a kinti és kiszökni a benti levegőt. Az esztétikai szempontokra is ügyelünk, éppen ezért korszerű és tetszetős állapotba hozzuk a több évtizedes fa tokokat, melyek ezentúl legalább úgy fognak funkcionálni, mint a vadonatúj műanyag ablakok.

Mivel az ablakfelújítás bontás nélkül rövid idő alatt megvan és nem jár felfordulással, nem szükséges a lakásfelújítás idejéhez igazítani.

ablakfelújítás

ablakfelújítás

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ajtó extrákkal

Csak egy ajtó, és más semmi? Csak azt hiszi, hogy elég az ajtó színére, formájára, és könnyű csukhatóságára figyelnie! Ha...

Close