Miért fontos a tökéletes ablakszigetelés?

Az ajtók és az ablakok tömítései, legyenek azok bármilyen jó minőségűek is, sajnos sohasem örök életűek. Az idő múlásával ugyanis, fokozatosan veszítenek hatékonyságukból, sőt akár teljesen tönkre is mehetnek abban az esetben, ha túlságosan elöregednek. A nyílászárók tömítéseinek állapotát ezért, rendszeresen ellenőrizni kell, hiszen egy tönkrement tömítés igen nagy galibát is okozhat a tulajdonos számára. Elég, ha csupán azt említjük meg, hogy egy rossz tömítés miatt rengeteg energia elveszhet a réseken keresztül, az energia pedig, mint azt jól tudjuk, igencsak sokba kerül. Természetesen a megfelelő szigetelő képességért nem csupán a tömítések felelnek, hanem az ablaküvegek is.

ablakszigetelés

ablakszigetelés

Az ablaküvegek tulajdonságait mindenképpen figyelembe kell venni, amikor lakásfelújítást végzünk. Az ablaküvegek ugyanis, a lakás azon részeihez tartoznak, amelyek akár hatalmas energiaveszteséget is okozhatnak, ha nem megfelelően képesek szigetelni az otthonunkat. Egy ablaküveg felülete nem csak télen, fűtési szezonban okozhat nagy energia veszteséget, hanem nyáron is, amikor a nap általi túlzott felmelegedésével az egész lakást alaposan „felfűti”. Az ablaküvegek cseréje segítségével nem csupán komfortosabbá, hanem energiatakarékosabbá is válhat az otthona. Gondolta volna, hogy az ablakok üvegeinek modernebbre cserélése gyorsan megtérülő befektetést jelent? Ha hiszi, ha nem, az ablaküvegek modernizálásába befektetett egyszeri összeg, már 3-5 év leforgása alatt is képes teljes mértékben megtérülni! A mai, modern technológiával készített ablaküvegek ugyanis, közel 2,5-szer jobb szigetelőképességgel rendelkeznek, mint a korábban készített nyílászárókban található üveglapok nagy része.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakfelújítás bontás nélkül

Sokszor találkozunk azzal, hogy a tulajdonosok nem szívesen válnának meg öreg fakeretes ablakaiktól és alternatív megoldást keresnek a csere helyett....

Close