Mikor van szükség ablakszigetelésre?

Gyakran érzi úgy, hogy túl nagy otthonában a zaj? Túlságosan behallatszanak az utca zörejei? Gyakran tapasztalja azt, hogy fáj a feje, vagy netán a füle fájdul meg rendszeresen a folyamatos huzattól? Akkor nagy valószínűséggel az Ön ablakai már nem szigetelnek kellőképpen és szükség volna egy alapos felújításra. A túlságosan magas zajszint ugyanis, azt jelezheti, hogy az ablakok és az ajtók melletti réseken mindenféle zörej be tud férkőzni az otthonába, ami nem csupán zavaró, hanem egészségügyileg is ártalmas lehet.

A rések miatt kialakuló huzat például erőteljes fej vagy fülfájást is okozhat, így mindenképpen foglalkozni kell az apróságnak tűnő problémával.

Tapasztalta-e már esetleg, hogy hiába törli le bútorairól a port, mégis egy-két nap elteltével újra lerakódik rá a szennyeződés?

Amennyiben a válasza igen, úgy szintén nagy az esélye annak, hogy a nyílászárók nem funkcionálnak már tökéletesen. Ilyen esetben nem kell azonnal a drága és időigényes megoldásokra gondolnia. Nem kell azonnal az ablakok teljes kicserélését megterveznie, hiszen elegendő az is, ha csupán leszigetelteti a nyílászáróit. Az utólagos ablakszigetelés tökéletesen alkalmas arra, hogy régebbi ablakait teljesen újjá varázsolhassa. A huzat, a zaj, a por és a szennyeződések beáramlása megszűnik, így lakása nem csak komfortosabbá, hanem élhetőbbé is válik. Sőt, az ablakok szigetelése mindezen pozitív tulajdonságok mellett jelentős pénzmegtakarítást is eredményezhet!

Gondoljunk csak bele, hogy mennyi energiát elpazarolunk egy év leforgása alatt azzal, ha az ablakok melletti réseken keresztül kiáramlik otthonunkból a fűtéssel előállított meleg. Az energia pedig, mint azt jól tudjuk, igen sokba kerül. Ezzel szemben az ablakok szigetelése nem kerül sokba, és hosszú távon, többszörösen megtérülő befektetésnek számít.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Fontos tudnivaló az ablakok szigetelése után!

Az ablakaink szigetelésének felújítása után nagyon sok esetben lehet panaszt hallani azzal kapcsolatban, hogy az ablakok párásodni kezdenek. Van olyan...

Close