Mikor szükséges a tetőtéri ablakok cseréje?

Ha a régi tetőablakok már elavultak, a mechanikai, illetve szépséghibák kijavítása túlmutat a realitáson vagy megoldhatatlan, akkor igencsak esedékessé válik a teljes vagy részleges csere. De a cserére adhat okot az is, ha olyan ablak-kiegészítőket szeretnénk beépíttetni ablakainkra, melyeket már az nem bír, vagy visel el. Egy teljes házfelújítás szintén okot adhat az ablakok cseréjére.

Komfortérzetünk csökkenésére mutat, ha huzatot érzünk, esetleg befolyik a tetőről lefolyó csapadék is. Ennek oka elsősorban mindenképpen a tömítés anyagának hibájában keresendő. Ha a tömítés még aránylag rendben van, akkor a beépítés során a tok és a szárny nem került teljesen párhuzamosan egymással így a tömítés nem zár rendesen. A penészesedés, a túlzott párásodás az ablakok körüli hőszigetelés tökéletlenségére utal. Kevesen gondolnak arra, hogy a hőszigetelést nem csak a keret és a szigetelő anyag adja, hanem az ablakok üvegfelülete is. A tetőtéri ablakaink állapotának felmérése során az üveg állapotát is meg kell vizsgálni. Elképzelhető, hogy nem kell az egész ablakot kicserélni, elég, ha csak az üvegezést cseréljük ki, vagy újítjuk fel. Lényegesen kedvezőbb áron, ennek ellenére hatékony megoldás lehet az üvegezés cseréje, esetleg utólagos hőszigetelése, mint a teljes ablak csere. A tömítések cseréje is kevesebb anyagi ráfordítást igényel, és nem termelődik annyi szemét, mint az ablakcsere esetén.

tetőablak

tetőablak

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Rezsicsökkentés plusz 20%

A téli időszakban különösen aktuálissá válik a megfelelő szigetelés kérdése - bár hozzá kell tenni, hogy a melegebb évszakokban is...

Close