Tetőtéri ablakok cseréje

Egyetlen ablakféle sem tart örökké, idővel elöregszenek még a legjobb minőségű nyílászárók is. Ha még jó állapotban vannak is nyílászáróink, az biztonsági előírások folyamatos szigorodásai miatt talán már nem is felelnek meg az előírásoknak.

A látószögünkből általában kieső tetőtéri ablakok ilyesfajta felülvizsgálatát érdemes ötévente elvégezni és cseréjéről elgondolkodni.

A nagyobb tetőtéri ablakgyártók nagy választékot kínálnak ezen fajta nyílászárókból, és bizonyos határok között bármilyen méretben, színben megrendelhetőek. Ezeknél a nagyobb gyártóknál megoldható az is, hogy a régi tetőtéri ablak helyére találjunk olyan méretű és minőségű ablakot, melyet a régi helyére méretveszteség nélkül, vagy tetőszerkezeti átalakítás nélkül ki tudjuk cserélni. Kisebb tetőtéri gyártóknál ez nem biztos, hogy megvalósulhat, így akár méretbeli csökkenés is valószínűsíthető, ha nem szeretnénk megbontani tetőszerkezetünket. Az első elgondolásnál bizony a pénztárcánk mélyére kell nyúlni, hiszen nem kevés anyagi áldozatot kíván az egyedi méretezésű ablak legyártatása, a készen kapható tetőtéri ablakoknál viszont extra munkafolyamatok és szakemberek segítsége szükséges a csere megvalósításához, ami szintén nem kevés anyagi beruházást igényel.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Sötétítő spaletták

Mi a különbség a zsalugáterek és a spaletták között? Hiszen mind a kettő az ablakot védi kívülről. Mind a kettő...

Close