Rezsicsökkentés plusz 20%

A téli időszakban különösen aktuálissá válik a megfelelő szigetelés kérdése – bár hozzá kell tenni, hogy a melegebb évszakokban is hasonlóan fontos a komfortérzetünknek megfelelően szabályozott, az energia pazarlását kerülő rendszerek, megoldások alkalmazása. Ilyenkor azonban talán még sürgetőbbnek érezzük, hogy rosszul szigetelő nyílászáróinkkal kezdjünk valamit, és még több energiát, ezzel együtt pedig pénzt spóroljunk meg.

Mint ismeretes, kormányunk kieszközölte, hogy a háztartásokban felmerülő rezsiköltségek 20%-kal csökkenjenek, ezzel jelentős terhet véve le azokról, akik bevételük nagy hányadát voltak kénytelenek erre a célra fordítani. Azonban gondolnánk-e, hogy ez a 20% megfelelő módszerekkel akár 40%-ra is feltornázható? Sokan nem is sejtik, hogy lakásukban a régi, elavult, vagy rosszul kialakított szigetelés miatt, szinte áramlik ki a meleg az utcára, vagyis gyakorlatilag az utcát fűtik ahelyett, hogy a fűtésre szánt költségeken csakis saját környezetükben teremtenék meg a kívánt hőmérsékletet. Ma már speciális, modern technológiák segítségével alakíthatjuk nyílászáróinkat tökéletesen szigetelővé, így pedig elkerülhetjük a drága energia pazarlását és azt, hogy pénztárcánkba az indokoltnál mélyebbre kelljen nyúlnunk, ha nem szeretnénk otthon fagyoskodni.

Egy újonnan kivitelezett, profi szigetelésnek köszönhetően a kormány 20%-os rezsicsökkentését 40%-os megtakarításig emelhetjük, ami sok család szempontjából nem elhanyagolható eredmény. Mivel általában a fűtésre költünk legtöbbet a rezsiköltségek egészében, ezen a területen tudunk a legtöbbet spórolni is.
Érdemes tehát felülvizsgáltatni, esetlegesen cseréltetni a nyílászárók elhasználódott szigetelését, hogy a napjainkban rendelkezésre álló korszerű anyagok segítségével minimális anyagi ráfordítással mindig a legkellemesebb hőmérsékletet biztosíthassuk családunk és a magunk számára. – írja az ablakszigetelo.hu.

Rezsicsökkentés ablakszigeteléssel

Rezsicsökkentés ablakszigeteléssel

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Hogyan történik a hőszigetelő üveggel ellátott ablakok felújítása, javítása?

Ahhoz, hogy a régebbi típusú ablakok és ajtók szigetelését felújítsuk, nem szükséges rögtön az egész ablakot kicserélnünk. Abban az esetben...

Close