Miért nem jó az egyszerű sziloplaszt az ablakszigeteléshez?

Aki már próbált ablakot szigetelni olcsó, bármelyik barkácsboltban beszerezhető szilikon tömítőpasztával, az pontosan tudja a választ. Aki még nem volt elég bátor ahhoz, hogy kárt tegyen otthonának ablakaiban, annak elmeséljük szívesen.

Az általunk használt szilikon tömítőanyag egy speciális, külön erre a célra kifejlesztett változat, kimondottan ablakok ipari minőségű szigetelésére állítják elő. Munkánk eredményességének egyik záloga, hogy ezt a különleges anyagot helyezzük el a résekben a marást követően, ezzel biztosítva, hogy az ablak, mellyel dolgoztunk még legalább húsz éven át megfelelően szigeteljen.

Más a helyzet azonban, ha olcsó megoldásokkal próbálkozunk.

Megírtuk már korábban, hogy két változata van a szinte biztosan eredménytelen szigetelésnek. Az egyik, ha nincs szerencsénk és olyanra bízzuk a feladatot, aki valójában nem ért hozzá. A másik, ha hozzáértés nélkül próbálkozik az ember, mint lelkes barkácsoló.

A közös pont e két problémás kísérletben szinte minden esetben a megfelelő szilikon beszerzése. Ezzel persze nem arra szeretnénk célozni, hogy amennyiben valakinek sikerül olyan szilikonhoz jutnia, amit mi is használunk, máris sikeres ablakszigetelő válhat belőle, s akár ki is válthatja az iparengedélyt. Ez is összetett munkafolyamat, mint annyi más hasonló tevékenység, de erről szintén írtunk már.

Az egyszerű sziloplaszt anyagok nem képesek hosszú távon azon a felületen maradni, melyre feljuttattuk, még akkor sem, ha a felülettisztítást valóban komoly alapossággal végeztük.

Ezek az anyagok ugyanis nem erre vannak kitalálva. Az egyszerű szilikon tömítőpaszták legfeljebb egy évet viselnek el a marásokban, aztán elengednek, leválnak, eldeformálódnak.

A hétköznapi sziloplaszt nem ablakszigetelésre való. Ezt egész egyszerűen muszáj belátni. Ahogyan azt is, hogy az utólagos ablakszigetelés olyan szakembert igényel, aki mind az eszközök, mint a technika kapcsán megfelelően felkészült.

sziloplaszt

sziloplaszt

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Gondoljon már nyáron a télre!

Fontos, hogy az ember már előrelátó legyen abban az időszakban, mely aktuálisan nem igazán érinti a nyílászárók kérdéskörét, ha csak...

Close