Miért nem érdemes házilag ablakot szigetelni

A szilikonos ablakszigetelés ránézésre nem tűnik különösebben bonyolult dolognak, bár az ördög a részletekben lakozik. Nem igazán javasoljuk, hogy önállóan kísérletezzem a dologgal.

Az internet tele van mindenféle házi praktikákkal és tippekkel arra nézvést, hogy miképpen kell önállóan, szakember segítsége nélkül utólagosan ablakot szigetelni, s hogy ezek a módszerek miért nagyszerűek, s hogyan tudhat bárki remekül spórolni a szakember munkabérén. Ugye ön is érzi, hogy az ilyen nagy világmegváltások alól azért egy kicsit kilóg a lóláb, ahogyan mondani szokás.

A legtöbb ezermester mindent megold egymaga. Nem csak a fűnyírót nem viszi szerelőhöz, de a villanyt is ő javítja, az ablakot is ő szigeteli, s ha szükséges, akár még a legjobb borászatokat is maga mögött hagyja kiváló házi borával. Már persze abban az esetben, ha mindezt az ő perspektívájából vizsgáljuk. Egyébként csak folyamatos életveszélyben tartja önmagát és családját, de a legjobb esetben is silány barkácsmunkák tömkelegét használja funkcionáló eszközként definiálva azokat.

Ablakot szigetelni tehát első ránézésre nem több, mint szilikont fújkálni az előzőleg megreszelgetett résekbe, majd várni egy kicsit, visszatenni az ablakokat a keretbe és inni egy jó kávét. Nem árulunk el titkot, ha azt állítjuk, hogy ez nem igaz, ugye?

Nagyon nem mindegy, hogy mely munkafázist mely további szakaszok követnek, ahogyan az sem, hogy milyen típusú anyagok felhasználásával készül a szigetelés. Ugyanakkor a svéd nútmarásos módszer is összetettebb, mintsem hogy egy vésővel, tapasztalatok hiányában neki lehessen állni.

Persze nem állítjuk, hogy nincs ember, aki ne tudná megoldani ezt is, hiszen léteznek olyan amatőr szakemberek, akik megdöbbentő minőségben képesek dolgozni néhány egyszerű eszközzel és hihetetlen kitartással.

Többnyire azonban az informatikus sem várja el hentestől, hogy tudjon kódolni, ahogyan az orvos sem ajánlja jó esetben a cipőkereskedőnek, hogy műtse meg magát. Minden szakmához tartozik egy szakember: ez pedig minden eddigi tapasztalatunk szerint így van rendjén.

Ablakszigetelés szilikonnal

Ablakszigetelés szilikonnal

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Szökik a meleg? Van megoldás, még ablakcsere nélkül is…

Mert ugye valljuk be őszintén, hogy mindannyian attól tartunk: most már nem úszhatjuk meg az ablakcserét, ráadásul több az ablak...

Close