Szökik a meleg? Van megoldás, még ablakcsere nélkül is…

Mert ugye valljuk be őszintén, hogy mindannyian attól tartunk: most már nem úszhatjuk meg az ablakcserét, ráadásul több az ablak a házon, mint tégla a falban – ez már milliós tétel.

Érdemes megnyugodni és venni egy nagy levegőt. Van más megoldás is.

Az utólagos ablakszigetelés egy tökéletesen hatékony módszer, ha úgy érezzük, vagy ma már könnyen elképzelhető az is, hogy úgy mérjük, egyáltalán nincs rendben nyílászáróink hőszigetelő hatása, a drága gázzal, villannyal, vagy épp fával pedig a legnagyobb hidegekben is fűtünk az utcára. Ez nem csupán a mai fűtésárak mellett tarthatatlan, de általában az. Miért hagyja bárki is épp ésszel, hogy a szoba melegének nagy része távozzon az ablakréseken keresztül, mondjuk egy óra alatt?

Az utólagos ablakszigetelésben nem csak az a jó, hogy nem kell súlyosan kibontani az ablakok környéki falszakaszokat, de az is, hogy nem szükséges az összes megspórolt pénzünket a projektbe fektetni, a hatás mégis ugyanaz lesz, mintha cseréltük volna nyílászáróinkat.

Egyébként nincs ebben semmi különös, hiszen ma már természetes, hogy kevésbé radikális megoldásokkal is elérhetjük ugyanazt a célt, mint egy nagyobb volumenű beruházással, a 21. század emberére tehát lényegében rá van bízva, hogy a régi ablakot szeretné szigetelni, vagy inkább újat szeretne. Ez utóbbi igazi házfelújítás, méghozzá a javából. Az már kérdés, hogy sokszorosába kerül az utólagos ablakszigetelésnek, de aki teljes megújhodásra vágyik, úgysem fogja beérni a szigeteléssel.

A többieknek azonban itt vagyunk, a hét bármely napján elérhet bennünket, s mi ugyan nem cseréljük ki az ablakot, de jóval kevesebb ideig maradunk és a meleg sem szökik majd onnantól kezdve.

Célunk tehát nem más, mint szakértelemmel és bevált megoldásokkal elérni, hogy otthonában olyan minőségű legyen a hőtartás, mint egy teljesen új otthonban, már ami az ablakokat illeti. A falak szigetelése már más terület sajnos. Vagy szerencsére. Attól függ, hogy honnan nézzük…

utólagos ablakszigetelés

utólagos ablakszigetelés

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
3 film, amiben az ablak a főszereplő

Egy szép ablak összeköt minket a világgal, egyúttal kiváló kiindulópont lehet egy izgalmas vagy vicces történethez. A filmesek fantáziáját is...

Close