3 film, amiben az ablak a főszereplő

Egy szép ablak összeköt minket a világgal, egyúttal kiváló kiindulópont lehet egy izgalmas vagy vicces történethez.

A filmesek fantáziáját is megmozgatta az ablakok szimbóluma, ám a mozi nagyágyúi leginkább a thriller és a misztikusság felől közelítették meg az ablak és az ember kapcsolatát.

ablak

ablak

 

Íme 3 film, amiben fontos szerepet játszik az ablak!

Hátsó ablak

Alfred Hitchcockot, az ijesztgetés királyát is megihlette egy ablak. Eredetileg 1954-es években készített egy remek történetet Hátsó ablak címmel, de a sztori modern változata is emlékezetes Christopher Reevesszel.

A főhős egy súlyos baleset után tolókocsiba kényszerül és egy tetőtéri szobában éli unalmas mindennapjait. A hátsó ablakon keresztül azonban átlát a szomszédba, ahol hirtelen egy gyilkosság szemtanújává válik. Bizonyítani viszont nem tudja a látottakat, és egy kolléganője segítségével kezd veszélyes nyomozásba.

Nézzétek meg, nagyon jó kis film (bár sokak szerint Hitchcock eredetije félelmetesebb).

Titkos ablak

Nyilván Stephen King, a feszültségteremtés nagymestere sem hagyhatta ki ezt a gigászi ziccert. Írt egy remek történetet, ami az ablakot állítja a középpontba (ebből készült a film Johnny Depp főszereplésével).

Minden történet ablak egy másik világra”-hangzik el a filmben. Ám vannak olyan ablakok, amiket sosem kellene kinyitni…

A főhős egy író, akit egy másik szerző művének ellopásával (azaz plágiummal) vádolnak meg, ezért eszelős módon kezdi keresni az eredeti művét, ami sehogy sem akar előkerülni. A történet folyamán egyre durvábban veszíti el elméje épségét, mintha egy torz ablakon át látná a valóságot…

Ez a film az előzőhöz hasonlóan egy lélektani thriller, ahol az ablak az őrület, az emberi pszichét fenyegető veszély szimbólumaként jelenik meg.

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

Itt a bizonyíték, hogy az élemedett korúakat is élénken érdeklik az ablakok!

(És arra is, hogy az ablak nemcsak a misztikus filmekben lehet érdekes kiindulópont, hanem egy skandináv vígjátékban is).

Ebben a kissé extrém humorú svéd filmben egy nyugdíjas otthonban élő matuzsálem az ablakban lát menekülőkaput a századik szülinapján. Kimászik rajta, egy papucsban szökik el az otthonból, hogy újra megismerkedjen a világgal.

(Ezt a kimászást természetesen egyik ügyfelünknek sem javasoljuk. A filmet annál inkább, mert tényleg szórakoztató).

Sokaknak az igazi thriller és rettegés nem a moziban kezdődik, hanem azokban a pillanatokban, mikor felfedezzük, hogy az ablak nem szigetel jól, és befúj a szél, télen pedig az utcát fűtjük.

Szeretnél egy megbízhatóan működő ablakot, aminek a szigetelése is tökéletes? Akkor ezen az oldalon érdemes körülnézned:

http://ablakszigetelo.hu/

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
A rossz szigetelés tönkreteszi a nyarad!

  A pokoli páratartalom negatív hatásai   Jöhet perzselően forró nyár vagy zimankós tél, egy alapos ablakszigetelésre mindig nagy szükség...

Close