A rossz szigetelés tönkreteszi a nyarad!

 

A pokoli páratartalom negatív hatásai

 

Jöhet perzselően forró nyár vagy zimankós tél, egy alapos ablakszigetelésre mindig nagy szükség van.

 

Nyáron a szobába belopózó hőség ad okot arra, hogy eltöprengjünk a szigetelési munka hanyagságán. Télen pedig a fűtött szobában érzett fagyos hőmérséklet miatt élsz a gyanúperrel, hogy valami nagyon nem stimmel a szigeteléssel.

 

Ezek a problémák fel sem merülnek, ha a munkát egy rutinos szakember végzi. Most bemutatjuk, mi történik, ha a gyenge szigetelés miatt egész nyáron párás, száraz levegő uralkodik a szobában.

 

Izzasztó pillanatok

 

A tomboló kánikulában az egész közérzetünkön javít egy ventilátorral támogatott hűvös szoba. Azonban lőttek a luxusnak, ha a silány munka után a szigetelésen gigászi rések keletkeznek, és csak úgy áramlik be az ablakon az izzasztó meleg.

 

A hőérzetünk ugyanis a páratartalom nagyságától függ. A normális lépték itt 40-60%-os relatív páratartalmú levegőt jelent számunkra, az ennél magasabb mennyiség már káros a szervezetünkre és a hőérzetünket is torzítja. Egy szélsőségesen átmelegedett lakásban a kelleténél sokkal jobban izzadunk. Még az is előfordulhat, hogy testünk hűtő mechanizmusai sem működnek megfelelően.

 

A folyamatos izzadás során komoly folyadék- és ásványi só veszteséget élünk át. Egyre rosszabbul érezzük magunkat, ha nem gondoskodunk a folyamatos folyadékpótlásról.

 

Ilyenkor a ténylegesnél lényegesen melegebbnek érezzük a szoba hőmérsékletét, ezért a komfortérzetünk is jelentősen csökken. Egyszerűen nem tudjuk jól érezni magunkat a lakásban, ami a beáramló meleg miatta szaharai sivatag legforróbb pillanatait idézi.

 

Ráadásul nemcsak neked lesz kellemetlen az elviselhetetlen hőség. A lakásban lévő növények szintén szenvedni fognak a szélsőségesen magas páratartalom miatt.

 

Nem szeretnél rosszul lenni a pokoli páratartalomtól a forró nyári napokon?

Keress meg telefonon vagy e-mailben, és szívesen ellenőrzöm az ablakod szigetelését egy profi helyszíni szemle keretében.

Elérhetőségeim:

Viszugyel Zoltán ablakszigetelő Tel.: 06-70/637-0013

Ablakszigetelés nyáron

Ablakszigetelés nyáron

 

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Beszédes ablakok: mutasd az ablakod, megmondom, mi a baj!

2. rész – A nyílás és zárás nehézségei Láttad a Dr. House-sorozatot vagy olvastál Sherlock Holmes-történeteket? A két nagymester a...

Close