Légkondi hatásfokának növelése szigeteléssel.

Nyáron elviselhetetlenül meleg van a lakásában, pedig nem is panelben, hanem téglaépítésű házban él? Hiába tartja csukva az ablakokat kánikula idején, a forróság beáramlik az utcáról, emiatt egész nap mennie kell a légkondicionáló berendezésnek, különben kibírhatatlan a hőség? Az idei harmincöt fokok mindenkinek nagy megpróbáltatást jelentenek, ráadásul a diszkomfortérzet mellett a hőségnek komoly egészségkárosító hatásai is lehetnek. A nagy melegben ugyanis az erek kitágulnak, így a szív fokozott munkavégzésre kényszerül. A vérnyomás csökken, ez szédüléssel vagy akár ájulással is járhat. A fokozott verejtékezés miatt folyadékvesztés történik, a vér besűrűsödik, és nő a vérrögképződés kockázata. Ezek pedig az ereket elzárva szívinfarktushoz, stroke-hoz, embóliához vezethetnek. Ezért ekkora hőségben a folyamatos folyadékpótlás mellett nagyon fontos, hogy megpróbáljuk a lakás hőmérsékletét optimális szintre csökkenteni.

 A légkondicionáló azonban nem képes hatékonyan működni, amennyiben a hőség továbbra is beáramlik az utcáról. Hiába csukjuk be az ablakokat, ha azok nem zárnak rendesen, hiszen a réseken ugyanúgy bejön a meleg levegő. Így a légkondi sem tudja kellőképpen lehűteni a szobát, ráadásul a villanyszámlánk is jelentősen megnövekedik, ha folyamatosan bekapcsolva tartjuk. Megoldást jelenthet, ha ellenőriztetjük nyílászáróink állapotát, megjavíttatjuk a törött zsanérokat, pántokat, és kicseréltetjük az elöregedett ablakszigetelést. Talán nem is gondolnánk, mekkora jelentősége van a megfelelő szigetelésnek, pedig nagyban befolyásolja, képes-e az ablak kint tartani a meleget, és biztosítani a kellemesen hűvös levegőt. Bízza szakemberre az ablakszigetelést, így, ha a kánikulát megakadályozni nem is tudja, már csak az utcán fog találkozni vele, saját lakásában nem.

Légkondi hatásfokának növelése szigeteléssel.

Légkondi hatásfokának növelése szigeteléssel.

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Zsalugáterek és spaletták

Sok energiatakarékossági tanács kezdődik úgy, hogy használd a redőnyt, hiszen árnyékol és hőszigetel egyben. A régi parasztházakban ezeket, a megoldásokat...

Close