Ajtószigetelés – Mire figyeljünk oda

Az első lépés, ahogyan arra már többször is felhívtuk a figyelmet, a felismerés. Ehhez nem kell szakember, elég ha egyre magasabb a fűtésszámla, vagy érezzük odahaza, hogy hiába fűtünk, valahogy akkor is hideg marad a lakás.

Ezután jöhetünk mi.

Persze azt tudnunk kell előre, hogy milyen ajtóról van szó. Egy kétszárnyas változattal egészen más a leendő eljárás, mint a klasszikus, egyszárnyas ajtókkal. A lényeg, hogy amennyiben Ön méri le az ajtók szélességét és hosszúságát is, a kétszárnyas verziót soha ne számolja egy nagy ajtónak. A szigetelést ugyanis szárnyanként külön-külön kell majd végeznünk.

A szimpla ajtók, vagy mondjuk így, egyenként az ajtók szigetelése kapcsán lényegében ugyanaz a helyzet, akárcsak az ablakszigetelésnél. Elvégezzük a nyílászáró állapotának felmérését, levesszük a szárnyakat, elkészítjük a marást, behengereljük a szilikon szigetelőanyagot, majd visszatesszük az ajtókat a helyükre.

Egy kicsit más a helyzet persze, ha az ajtókeretekkel is gond van.

A keretek állapotát is megvizsgáljuk, s ha látjuk, hogy itt is gond van, javasoljuk a további felújítást is. Ezt is el tudjuk végezni mi magunk, hiszen munkánk lényege, hogy Önnek ne kelljen az utcára, vagy az udvarra fűtenie. Ha ehhez a keretek és a fal közötti résekkel is kezdeni kell valamit, a probléma nem állhat a hatékony megoldás útjába.

Fontos kérdés még, hogy van-e küszöb az ajtó alatt. A küszöbszigetelés ugyanis egy az ajtószigeteléstől és az ablakszigeteléstől is némileg eltérő technika. A svéd bemarásos technika helyett mást kell alkalmaznunk: lehetőség van egy küszöbkefe elhelyezésére, de speciális gumiszigetelést is alkalmazhatunk, illetve úgynevezett automata küszöb kihelyezésére is van lehetőség. Árban és hatékonyságban is van különbség, de meg kell jegyezzük, hogy nem mindegyik módszer jó mindenütt, így a felmérést követően tudunk ajánlatot adni.

Ellenőrizze ajtóit is, majd ha problémát érzékel a szigetelés terén, keressen bennünket bátran! Biztos lehet benne, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást!

Ajtószigetelés

Ajtószigetelés

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Miért nem jó az egyszerű sziloplaszt az ablakszigeteléshez?

Aki már próbált ablakot szigetelni olcsó, bármelyik barkácsboltban beszerezhető szilikon tömítőpasztával, az pontosan tudja a választ. Aki még nem volt...

Close