Létezik örökké megbízható ablak?

Igen. Méghozzá Andersen és La Fontaine örök érvényű mese-klasszikusaiban. Egyébként nem.

Még a műanyag ablak sem tart örökké.

Pedig elvileg azt gondolhatnánk, hogy az igazán drága ablakok sosem igényelnek majd utólagos ablakszigetelést, mert annál jobb és professzionálisabb módon elhelyezett szigetelés a világon nincsen, mint amivel ezek az ablakcsodák készülnek.

Milyen kár, hogy az ember oly nagyon hajlamos az illúziókra…

Nem arról van szó, hogy a legdrágább nyílászárók ne volnának valóban kiváló konstrukciók. Csupán arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ma már nem létezik olyan, hogy örök életű, legyen szó szolgáltatásról, vagy termékgyártásról. Az általunk alkalmazott svéd marásos módszer sem biztosít élethosszig tartó (ez a kifejezés már önmagában problematikus) megoldást. 20-30 évig biztosan nem kell majd foglalkozni a kérdéskörrel, de aztán ismét jelentkeznek majd a problémák, kisebb-nagyobb mértékben.

Ha bármely ablakgyártó, vagy utólagos ablakszigeteléssel foglalkozó szakember örök életről hangoztat teátrális szavakat, mindig kezelje fenntartással a hallottakat! Kérdezzen utána, hogy ez alatt mit ért pontosan, s inkább határozzon meg egy évtizedekben mérhető időintervallumot, hogy valóban kalkulálni lehessen a várható élethosszal.

Ablakainkat nap mint nap nyitjuk, csukjuk. A manapság tapasztalható nyári forróságok nagy mértékben megviselik a nyílászárókat és szigeteléseiket, ugyanakkor a téli időjárás, vagy épp az őszi párás évszak is komoly kihívások elé állítják mind a gyártókat, mind az utólagos szigeteléssel foglalkozó mestereket.

Nem létezik tehát örök életű megoldás, azonban nagyon nem mindegy, hogy valami évekig tartja magát megbízhatóan, vagy évtizedekig. Mert ezek már könnyen értelmezhető és összehasonlítható számadatok, melyek ismeretében az anyagi kalkuláció is sokkal könnyebben megy.

Nem mindegy, hogy az ember mire adja ki a pénzét. Fontolja meg a döntés előtt, hogy kit választ, erre pedig szánjon kellő időt és ha kell, egy kis fáradságot is!

Metro Glass Kft.

Metro Glass Kft.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ajtószigetelés – Mire figyeljünk oda

Az első lépés, ahogyan arra már többször is felhívtuk a figyelmet, a felismerés. Ehhez nem kell szakember, elég ha egyre...

Close