Mennyire megbízható egy új ablak szigetelése?

Szakmánkhoz és munkánk sikeres eredményeihez tartozik az őszinteség is, akárcsak bármely más szakterületen. Rengeteg kérdés érkezik felénk arra nézvést, hogy egy új ablak szigetelése kapcsán mennyire érdemes hosszú távon gondolkodni, esetleg mennyiben célszerű már a beszerelést követően ellenőriztetni a nyílászárókat egy szakemberrel.

A válasz a minőségben keresendő.

Új ablakot ugyanis számtalan változatban vásárolhatunk. Az olcsóbb típusoktól egészen a legkiválóbb, prémium nyílászárókig bezárólag. Ez utóbbiakat tekintve egészen biztosak lehetünk benne, hogy a megbízhatóság hosszú évtizedekre szól. Ennek kiváló igazolása annak ténye is, hogy a legkomolyabb ablakok gyártói évtizedes, mások élethosszig tartó garanciát vállalnak termékeikre, ebben pedig benne van természetesen a szigetelőképesség hatékonysága is.

Más a helyzet az olcsóbb ablakok esetében.

Ez nem jelenti azt, hogy csak az a jó, ami extrém módon drága, ugyanakkor egy gyanúsan olcsó ablaktól nem érdemes túl sokat várni.

Munkánk során igen sok olyan ablak utólagos szigetelését végeztük el, amely csupán néhány éve került beépítésre és újonnan lett megvásárolva. Időnként sajnos meglepően silány szigetelésekkel adnak el bizonyos ablakokat.

Az utólagos szigetelés persze megoldja a problémát, de a vásárlót azért nem nyugtatja a tény, hogy vett valamit, ami közel sem működik kifogástalanul.

Mi többnyire régi ablakok felújításával foglalkozunk. Ezért aztán nem célunk, hogy az embereket lebeszéljük az új ablakok megvásárlásáról, egy újonnan épült ház esetében ez kifejezetten nevetséges is volna.

Éppen ezért javasoljuk nyugodt szívvel, hogy ha új ablak vásárlásáról van szó, inkább fizessen kétszer, vagy akár háromszor annyit, mint amennyibe a legolcsóbb konstrukció kerül, mert ugyan szakmánk örökösei is szívesen vállalják majd az utólagos ablakszigetelést, Önnek sokkal szerencsésebb, ha inkább az „elpusztíthatatlan” kategóriából választ nyílászárókat új otthonába. Még akkor is, ha ez egyszeri kiadás tekintetében horribilis összegnek tűnik.

Megbízható ablakszigetelés

Megbízható ablakszigetelés

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Létezik örökké megbízható ablak?

Igen. Méghozzá Andersen és La Fontaine örök érvényű mese-klasszikusaiban. Egyébként nem. Még a műanyag ablak sem tart örökké. Pedig elvileg...

Close