Gondoljon már nyáron a télre!

Fontos, hogy az ember már előrelátó legyen abban az időszakban, mely aktuálisan nem igazán érinti a nyílászárók kérdéskörét, ha csak nem a szúnyoghálókról van szó. Mert a hideg évszak beköszöntével sokkal kellemetlenebb ablakot szigeteltetni, mint nyáron, amikor az ablak tényleg nem sok funkcióval bír.

Még csak arra sincs szükség, hogy a tücsök és a hangya klasszikus történetére gondoljunk, a lényeg nem az, hogy moralizáljunk, sokkal inkább a hatékony problémamegoldás köré szerveződik a kulcskérdés. Ne várjunk a hűvös őszi napok beköszöntére, inkább cselekedjünk abban a pillanatban, amikor nem gátol bennünket semmi sem.

Az utólagos ablakszigetelés folyamatait tekintve is sokkal jobb választás a nyár, hiszen a frissen szigetelt ablaknak, pontosabban a szilikonszigetelésnek van ideje megkötni, besimulni a vájatokba.

Ez télen sem okoz különösebb problémát, de mi magunk is nyugodtabban adunk át egy-egy ablakot készen, ha nem kell tartani a télvíz idején nem ritka nagy mínuszoktól.

Munkánk szerves része az is, hogy nyáron nagy erőkkel dolgozunk, ami már csak abban a tekintetben is nagy előny, hogy megrendelőink valószínűleg korábban értesülnek arról, hogy a szilikonos szigetelésnek (és mindenki másnak) kedvezőbb időszakról van szó, esetleg eleve tisztában vannak a folyamatok specialitásaival.

Nem probléma tehát télen végezni a munkát, mert valóban inkább a biztonsági elgondolások beszélnek belőlünk, amikor a nyári megoldást preferáljuk, egy valamibe azonban érdemes belegondolni: ha télen szigeteljük az alakokat, akkor egy olyan időszakban kell azokat levenni, amikor odakint rettenetes hideg van. Ez nem biztos, hogy probléma egy olyan helyiségben, ami egyébként nincs fűtve, használaton kívül van. Annál súlyosabb gondot tud jelenteni a nappaliban, vagy épp a hálószobában.

Akárhogy is, a legjobb döntés mindenképpen az, ha már nyáron belefog a projektbe, amiről máris ki fog derülni, hogy egy villámgyorsan abszolválható rutinfeladat, ha profikra bízza.

ablakszigetelés nyáron

ablakszigetelés nyáron

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
„Ha kevesebbe kerül, nem is olyan jó?” – Tévhitek az utólagos ablakszigetelésről

A legalapvetőbb vélekedés a témakörben globálisan az, hogy hogy ha öreg az ablak, nem szigetel rendesen, akkor cserélni kell az...

Close