„Ha kevesebbe kerül, nem is olyan jó?” – Tévhitek az utólagos ablakszigetelésről

A legalapvetőbb vélekedés a témakörben globálisan az, hogy hogy ha öreg az ablak, nem szigetel rendesen, akkor cserélni kell az egészet. Mert az új mindig szép, mindig jobb és növeli az ingatlan értékét is.

A valóság ellenben az, hogy sokszor nem szép, lehet, hogy nem enged teret a légmozgásnak egyáltalán, ráadásul ha beindítja a penészedési folyamatokat, akkor az ingatlan értékét is csak csökkenteni tudja.

Régi tévhit, hogy az új a jó. Nehéz megmondani, hogy ez a vélekedés valójában miből táplálkozik, de egészen biztos, hogy a fogyasztói társadalom reklám-bombázásai igen komoly szerepet játszanak a dologban. A nagy gyártók csak akkor tudják fenntartani komoly profitjukat, vagy még inkább növelni azt, ha viszonylag sűrűn kell új termékeket vásárolni, esetleg olyan kiegészítőket, amelyek egyenként romlanak el egy meghatározott időintervallumon belül. A több évtizeddel korábban készült eszközökre ez ebben a formában nem igaz. Ennek okán érdemes elgondolkodni azon, hogy talán vannak olyan szituációk, amelyek igazolják: valójában jobb a régi állapotát óvni és renoválni az elöregedett részeket, mert az új magában hordozza a folyamatos újítás kényszerét, ha megindul a folyamat.

A szilikonos ablakszigetelés egyáltalán nem minősül gyenge, vagy „jobb híján”-jellegű megoldásnak, hiszen a mi technikánkkal évtizedekkel megnövelhető a nyílászárók élettartama.

Mindez a szakszerű marásnak és a legmagasabb minőségű szilikonnak köszönhetően valóban évtizedes eredményeket jelent. Egy új ablakról ez nem feltétlenül mondható el. Illetve elmondható, de akkor olyan mértékű anyagi kiadással kell számolnunk, ha teljes körű cserére van szükség, amely már akár több tíz százalékát is jelentheti egy-egy ingatlan addigi értékének.

Az ablakszigetelés azonban nem csak az ilyen extremitásokhoz képest jelent csekély kiadást, de a magyar átlagbérekhez képest is. Utólagos ablakszigetelést tulajdonképpen bárki indítványozhat odahaza.

Utólagos ablakszigetelés

Utólagos ablakszigetelés

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
A gyengéje, ha nem szigetel jól az ablak?

Akkor nem érezné jól magát a középkorban... Szoktuk mondani, és a mesékben is visszatérő elem, hogy a régi királyok udvarában...

Close