Milyen előnyei vannak az ablakszigetelésnek?

Az ablakok szigetelése számos előnnyel rendelkezik. Teljesen mindegy, hogy a szigetelési munkálatot házilag, vagy éppenséggel szakember segítségével végeztetjük el, a végeredmény mindenképpen csakis előnyökkel jár majd számunkra. Ezek az előnyök többnyire azonnal érzékelhetőek is, de például vannak olyan előnyei is az ablakszigetelésnek, amelyek nem annyira egyértelműek. Sok esetben például, néhány olyan probléma is elhárulhat általa, amiről nem is gondoltuk volna, hogy a nyílászárók elégtelen, szigetelési képessége miatt alakult ki az otthonunkban. Az ablakok szigetelésének egyik legfőbb előnyeként megemlíthetjük például azt, hogy a lakás fűtési és hűtési költsége jelentős mértékben javulni kezd. Korábban ugyanis, hiába fűtöttük a lakásunkat, ha az ablakok mellett az előállított meleg nagy része elillant. Nyáron pedig, a lakás lehűtött levegője gyorsan felmelegedhetett, ha a réseken beáradt a kinti meleg levegő. A hőszigetelés mellett, érdemes megemlíteni még a hangszigetelési képesség javulását is a tömítések javítása után.

ablakszigetelés

ablakszigetelés

Gondolta volna, hogy az ablakok rendszeresen történő bepárásodás is megakadályozható azzal, ha ablakszigetelést végeztetünk el? Sokan nem is gondolnák, hogy az ablakok párásságát is az ablakszigetelések elégtelensége okozhatja. Amennyiben azt tapasztalja, hogy az Ön ablakai is gyakran bepárásodnak, mindenképpen érdemes lenne ellenőriztetnie a nyílászárói tömítését. Az ablakok szigetelésével ugyanis, a lakás páratartalma tökéletesen szinten tarthatóvá válik, emellett pedig a penészgomba telepek kialakulásától sem kell többé tartani. Az allergiás megbetegedésben szenvedők számára is van egy jó hírünk, hiszen az ablakszigetelés elvégzés által, tökéletesen megszűrhetővé válik a lakás levegője. A rések tömítése által jelentős mértékben lecsökken a beáramló por, pollen és szennyező anyag mennyisége, így nem csupán egészségesebb lehet otthona levegője, hanem sokkal tisztább is.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Miért fontos a tökéletes ablakszigetelés?

Az ajtók és az ablakok tömítései, legyenek azok bármilyen jó minőségűek is, sajnos sohasem örök életűek. Az idő múlásával ugyanis,...

Close