Felújításra szoruló lakást vásárolt? Ne feledkezzen meg az ablakokról sem!

Lakásvásárlás után többnyire mindenki arra törekszik, hogy a festést, az elöregedett parkettákat, vagy a csempéket újakra cserélje. Igen ám, de sok esetben hajlamosak vagyunk a nyílászárókról elfeledkezni, ami igen nagy hiba, hiszen ahhoz, hogy a megvásárolt lakás komfortos otthonná válhasson, elengedhetetlen az, hogy az ajtók és az ablakok tökéletesen záródjanak és szigeteljenek. Vannak, akik úgy gondolják, hogy az ablakokat is újakra cseréltetik ki, ez azonban igen nagy terhet róhat a pénztárcára, mivel egy komplett ablakcsere akár százezer forintba is kerülhet. Amennyiben a lakásban 4-5 ablak található meg, úgy ez a költség akár félmillió forintra is rúghat, ezért nem árt, ha inkább valamilyen alternatív megoldáson gondolkozunk el.

Ablakfelújítás és szigetelés

Ablakfelújítás és szigetelés

Az ablakok felújítása tökéletes módszer lehet arra, hogy régi elöregedett állapotú nyílászáróinkat majdhogynem újjá varázsoljuk. Az elöregedetté vált ablakok nem csupán csúnya látványt nyújtanak, de az utcáról beáramló zaj és nagy mennyiségű por is csak úgy zúdul befelé az otthonunkba, ezért mielőbb érdemes elvégeztetni a felújítást. A felújítás során az elöregedett fa ablakok felületét újra lehet mázolni, a szigeteléseket pedig fel lehet újítani. Ezzel az egyszerű, gyors és olcsó munkával akár további 5-10 évre is tökéletes állapotúvá varázsolhatjuk a használhatatlannak vélt régi ablakainkat.

Gerébtokos ablak hőszigetelő üvegezése.

Gerébtokos ablak hőszigetelő üvegezése.

Egy jól záródó ablak csendesebbé, tisztábbá és egyben komfortosabbá is teszi a megvásárolt lakást. Sőt, akár jelentős pénzösszeg megtakarítását is lehetővé teszi az ablakok újraszigetelése, mivel a fűtési költségek nagymértékben lefaraghatóak lesznek, ha az ablakok melletti réseken át nem engedjük kiszökni a fűtéssel előállított meleg levegőt.

Ajtófelújítás

Ajtófelújítás

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Milyen előnyei vannak az ablakszigetelésnek?

Az ablakok szigetelése számos előnnyel rendelkezik. Teljesen mindegy, hogy a szigetelési munkálatot házilag, vagy éppenséggel szakember segítségével végeztetjük el, a...

Close