A tetőtéri ablakokról sem szabad megfeledkezni

A tetőtér egy olyan terület, amire a család legtöbbször csak a gyerekvállalás tervezésekor gondol – mint szóba kerülő gyerekszoba, vagy játszóhelyiség. A legtöbb tetőtér már rendelkezik ablakkal, funkcionalitását tekintve inkább tárolóhelyiség, de ha átalakításra kerül a sor, akkor az ablakok jelentősége felerősödik.

A tetőtéri ablakok állapota több szempontból is elsőbbségi megítélés alá esik, hiszen a tetőbe beépítve fontos, hogy:

1. ne eressze át az esővizet

2. ellenálljon a téli hidegnek

3. ellenálljon a nyári hőségnek

4. ellenálljon a jégverésnek

5. rendelkezzen a maximális hőszigetelési paraméterekkel

 

Tetőtéri ablakok

Tetőtéri ablakok

 

A tetőtéri ablakok helyzetüknél fogva nagyobb terhelésnek vannak kitéve, így óhatatlanul is figyelni kell arra, hogy anyagi lehetőségeinkhez képest a legjobb tetőtéri ablakot szereltessük be. Ezzel egyrészt vagyontárgyainkat is megóvjuk a rongálódástól, a penészesedéstől, a párásodástól, másrészt a megfelelően felületkezelt ablaküveggel a koszolódástól, karcosodástól.
A tetőtéri ablakok cseréjének esetén a megfelelő szigetelés, az üveg minősége és szerkezetének kialakítása legyen az elsődleges szempont, amikor a tetőtéri ablakok kínálatából választunk.
Ha a nem használt tetőtér ablakának kerete és zárszerkezete megfelelően működik, pontosan zár és biztosítja az eső elleni védelmet, akkor érdemes még az ablaküveg állapotát felméretni – jó esetben elegendő, ha csak az ablaküveget cseréltetjük ki az új elvárásoknak megfelelő minőségűre. Érdemesebb ezzel kezdeni a tetőtéri ablakokra vonatkozó cseretervünket, hiszen az ablaküveg cseréje, vagy a szigetelés felújítása sokkal kevesebb munkával és anyagi teherrel jár, mint az ablakcsere.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Műanyag ablakok
Milyen a jó műanyag ablak?

Ha az ablakot tervezzük kicserélni, akkor nagyon meglepődhetünk, hogy mennyiféle és fajta ablak közül lehet választani, de arra a kérdésre,...

Close