Lehet, hogy az Ön lakása falán is egy A/4-es lapnyi méretű lyuk tátong?!

Képzelje el, hogy az Ön lakása falán egy akkora méretű lyuk tátong, mint egy A/4-es méretű papírlap. Bizonyára így jobban tudja érzékelni azt, hogy egy ekkora résen át milyen nagy mennyiségű hő távozik el napról-napra. Tudta-e Ön azt, hogy egy átlagos állapotú lakás nyílászárói mellett tátongó réseket összeadva körülbelül egy ekkora méretű lyukat kapunk? Bizonyára nem, pedig a legtöbb lakásban ez a helyzet. Egy ekkora lyuk, akár a fűtési energia 20 százalékának elvesztegetését is okozhatja, ezért rendkívül fontos az, hogy mielőbb megszüntessük, betömítsük az ablakok melletti apró réseket.

Sőt, az is megeshet, hogy egy silányabb minőségű ablakszigetelés mellett is huzatos marad a lakás és az előállított hő elillan. Ennek kiküszöbölése érdekében, mindenképpen hozzáértő szakemberek segítségével végeztessék el a nyílászárók szigetelését, hiszen bizonyára Önnek sem mindegy az, hogy mennyi pénzt ad ki a fűtésszámlára. Érdemes utána számolni annak is, hogy mennyi jelenleg az Ön fűtésszámlájának a 20 százaléka. Ez az összeg ugyanis az, amit hónapról-hónapra meg tudna spórolni egy tökéletesen funkcionáló ablakszigetelő anyag segítségével. Amennyiben ez az összeg megvan, úgy már azt is ki tudja számítani, hogy mennyi idő alatt térülne meg az ablakszigetelési munkálatért cserébe kért összeg. Egy ablak szigetelésének cseréje vagy javítása még mindig sokkal kevesebbe kerül, mint egy komplett ablakcsere, hiszen a teljes csere ára elérheti akár a százezres nagyságrendű összeget is. Miután egy ablakszigetelés a fűtésszámla csökkenésével megtérítette az árát, utána akár úgy is felfoghatjuk, hogy hasznot hoz számunkra, hiszen azt az összeget, amit megspórolhatunk általa, bármire elkölthetjük. Már csak emiatt is érdemes az ablakok újraszigeteltetése mellett dönteni, ám ekkor még nem is beszéltünk arról, hogy egészségvédő hatásokat is elérhetünk általa.

Tudta-e Ön, hogy egy jól szigetelő ablak megvéd minket a káros portól, pollentől és rengeteg szennyező anyagtól?

A tökéletesen szigetelt ablak melletti részeken többé nem tud beáramlani a külvilágból származó szennyeződés, így bútorai is tisztábbá válhatnak és a lakása levegője is sokkal tisztább lehet.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Lehetséges-e egyetlen nap leforgása alatt szigetelni az ablakainkat?

Bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy otthona komfortosságát és kényelmét csupán akkor lehetséges megőrizni, ha rendszeresen időt szakítunk arra, hogy...

Close