Milyen kiegészítőket lehet vásárolni a nyílászárókhoz?

A már meglévő ablakok olyanok, mint egy jó autó, így a későbbiekben is hozzáadhatók vagy elvehetők belőlük alkatrészek és kiegészítők, amelyek gyakran a luxust vagy a hasznos extrákat szolgálják. A nyílászárókhoz beszerezhető kiegészítőket általában két csoportra lehet osztani, így beszélhetünk belső és külső expanziókról. A belső kiegészítők általában arra valók, hogy a helyiséget, ezáltal magát az ablakot díszítsék, de vannak, amelyek hasznos tulajdonságokkal is bírnak, ilyenek többek között az árnyékolástechnikai berendezések, többek között például a reluxa.

A külső kiegészítők csoportja egy kicsit már összetettebb, hiszen kívülre sokkal több érdekes bővítménnyel szerelhető fel egy nyílászáró. Ezek többsége szintén a dizájnért felelős, de több a hasznosabb kiegészítés is, így például beszélhetünk redőnyökről, spalettákról, zsalugáterekről vagy éppen szúnyoghálókról. A legtöbb külső kiegészítő elsődlegesen valamilyen hasznosítási célzattal kerül felszerelésre, a dizájn esetükben teljesen másodlagosnak tekinthető. Az árnyékolástechnikai kiegészítőknek nagy szerepük van abban, hogy megakadályozzák a fény vagy a napsugárzás bejutását a lakásba, de gyakran az ablak védelmében is nagy szerepet játszanak, így például egy megfelelő zsalugáterrel megvédhetjük nyílászárónkat a jégesőtől vagy éppen az erős napfénytől. Az efféle külső kiegészítők segíthetnek továbbá a helyiség hőmérsékletének szabályozásában is, hiszen a nagy nyári melegben a teljes elsötétítéssel akár több fokkal is lecsökkenthetjük egy adott helyiség hőmérsékletét.

Természetesen a téli időszakban is nagy előnyük van az efféle külső kiegészítőknek, hiszen a nagy hidegben meggátolhatjuk velük a belső hő kiáramlását is, aminek köszönhetően nyílászárónk sokkal jobb szigetelési tulajdonsággal rendelkeznek majd.

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Mi jellemző a műanyag ablakokra?

A műanyag ablakok a nyílászárópiacot tekintve az utóbbi években és évtizedekben alaposan megújították a trendeket, hiszen míg korábban szinte csak...

Close