Mi jellemző a műanyag ablakokra?

A műanyag ablakok a nyílászárópiacot tekintve az utóbbi években és évtizedekben alaposan megújították a trendeket, hiszen míg korábban szinte csak kizárólag fából készült nyílászárókat építettek a lakóházakba, addig a műanyag ablakok megjelenésével ez az arány megváltozott, mára pedig a legtöbb házra ilyen alapanyagból készülnek a nyílászárók.

ablakszigetelés műanyag ablak

ablakszigetelés műanyag ablak

Ez természetesen nem véletlen, hiszen a műanyag ablakok nem csak olcsóbbak fából készült változataikhoz képest, hanem alkalmazási területük is lényegesen sokrétűbbnek tekinthető. Műanyag ablakokat ugyanis nem csak családi házakon vagy hagyományos lakóépületek esetében lehet felhasználni, hanem például irodaházakban vagy gyárépületekben is. A műanyag ablakokat elsősorban a modern kor igényei terjesztették el alaposabban, hiszen az egyre csak emelkedő energiaáraknak köszönhetően egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora lakásunk hővesztesége. Egy átlagos családi ház esetében a hőveszteség 35 százalékáért a nyílászárók felelősek, ami egy fűtési szezon alatt akár 100 ezer forintos többletköltséget is eredményezhet. Egy jó műanyag nyílászáró beépítésével azonban minimálisra csökkenthetjük ezeket a költségeket – így tehát a nyílászárócserére fordított összeg megtérül –, lévén a műanyag ablakok sokkal jobban szigetelnek, mint fából készült változataik. Hőszigetelése mellett a műanyag ablakok kedvező biztonsági eszközökkel is fel vannak vértezve, így nagyobb biztonságérzetet is jelentenek, sőt, mivel egy jó minőségű ablak képes normalizálni a belső klímát – télen és nyáron is – így komfortérzetünk és közérzetünk is lényegesen jobb lesz a műanyag ablakok miatt. Mivel a műanyag ablakok könnyedén színezhetők és számtalan színben kaphatók, ezért esztétikailag is képesek illeszkedni környezetükhöz.

Egyetlen dolgot ne felejtsünk el, hogy a műanyag nyílászárók tömítése is idővel tönkre megy ezért szükség van a szigetelőanyag cserére bővebben itt olvashat!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Az ablakokkal szembeni követelmények

A lakóépületekkel szembeni igény, hogy minél kevesebb fűtési energiát használjunk fel. Az ablakok hőszigetelő képessége egyrészt a szerkezeti elemek hőátbocsátásától...

Close