A hőszigetelő ablakfóliáról – LLumar hővédő fólia

A hőszigetelő ablakfólia télen – nyáron energiát takarít meg a háztartások számára. Az üvegfelületek energiatakarékos mutatói akár 30 százalékos eredménynövekedést mutatnak az ablakfólia használatával. Ezeket a hőszigetelő ablakfóliákat akár utólag is fel lehet helyezni. Még szimpla – azaz egyes – üvegezés esetén is a bent termelt hőmennyiség 93 százalékát nem engedi ki. A nyári meleg ellen a tükröző vagy neutrális fólia a megoldás, hiszen jelentősen csökkenti a felmelegedés mértékét. Az lenne az igazi jó megoldás, ha téli és nyári szigetelés egyszerre megoldható lenne.

Ezt a cél szolgálja a LLumar EnerLogic fólia. A hagyományos fóliákkal ellentétben egy fólia alkalmazásával a nyári hőt kint tartja, a téli időszakban a benti hőt bent tartja. A hagyományos fóliák esetében a sugárzott hő – minőségtől függően – maximum 40 százaléka verődik vissza, addig a LLumar hővédő fólia Low-E fóliája a 0,07 emisszivitási értékével a belső hő 93 százalékát bent tartja. Így a szimpla üvegezés „U” értékét 40 százalékkal is feljavíthatja.

A fóliázási eljárás során nem termelődik jelentősebb mennyiségű hulladék, így az ablakcsere, – ha csak nem olyan rossz állapotú nyílászárókról beszélünk – környezetterhelő megnyilvánulásai az építési törmelék és az üvegek kidobása nem jelentenek megoldhatatlan feladatot.

Mi mindenre jó még az ablakfóliázás az energia megtakarításon kívül? A biztonsági fólia az megrepedt, vagy megtört üveget egyben tartja. Ezzel a személyi sérülések, vagy a betörés okozta, lopási kísérlet esetén az anyagi károkat jelentősen csökkenti. A fóliázás a nap káros hatásait is csökkenti. Az ablakban és környékén elhelyezett tárgyaink tovább maradnak eredeti színükben, nem fakulnak, nem öregszenek el hamarabb, mint a fólia nélküli ablakok esetében

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Extra méretű ablak szigetelése.

Egy extra méretű ablak utólagos szigetelésére kaptunk megbízást. Feladatunk a képen látható 404 cm. széles és 189 cm. magas 2...

Close