A nútmarás legfontosabb eszközei

Munkánk egyik legfontosabb eleme a svéd technológiára épülő nútmarás, mely alapját jelenti a további munkafolyamatoknak.

Természetesen nem mindegy, hogy milyen eszközökkel dolgozzuk meg az ablakkereteket.

Minőségi egyenescsiszoló nélkül persze eszünk ágában sem lehet elindulni otthonról. Az már egészen más kérdés, hogy az évek során bizony ki kellett próbálnunk néhány típust és márkát, mire megtaláltuk azokat az eszközöket, amelyekkel valóban hozzá lehet fogni a munkához, még abban az esetben is, ha e nevezett munka nem éppen fél órát vesz igénybe egy héten.

Hogy ez miért lényeges? Egyszerű a válasz: vannak komoly világcégek, melyek nevük ellenére annyira silány egyenescsiszolókat gyártanak, hogy azok legfeljebb egy kósza technikaóra bemutató pillanatira lehetnek alkalmasak, de professzionális munkavégzésre semmiképpen.

Ebben közben az a szomorú, hogy mindez egyáltalán nem mutatkozik meg az árban, de hát jó pap is holtig tanul, illetőleg nem elég lelkes ablakszigetelő szakember, aki nem fizeti meg a tanulópénzt.

Márkákról nem szeretnénk részletesen írni, hiszen nem célunk sem a hitelrontás, sem a reklám, másfelől úgyis mi végezzük a munkát, így Ön egyáltalán nem is biztos, hogy kíváncsi az efféle szakmai részletekre, már legalábbis a márkák szintjén.

Nútmarógép

Nútmarógép

Akit érdekelnek a márkák, privát formában, telefonon, vagy e-mailben szívesen eláruljuk, mit ajánlunk és mit nem, esetleg mit kevésbé.

Azt azonban bizton állíthatjuk és elárulhatjuk, hogy a legjobbak erre a célra a fordulatszám-szabályzós modellek.

A marókések

Keményfémlapkás marókésre is szükség van, hiszen maga a marás történik ezekkel az eszközökkel.

Ilyen holmiból 3-4 darab is a rendelkezésünkre áll, hiszen sohasem lehet tudni, hogy milyen méretekkel kell majd dolgoznunk, sok esetben még akkor sem, ha az előzetes felmérés nagyon alapos volt (mindig az szokott lenni).

A régi ablakok ugyanis okozhatnak meglepetéseket bőségesen.

Marókés

Marókés

Behúzógörgő

Behúzógörgőre van szükség ahhoz, hogy a szilikon szigetelést végül bejuttassuk a kimart „sínbe”. Enélkül nem illeszkedhet rendesen a helyére a szilikon, ennek következményeiről pedig minden bizonnyal nem kell részletesen írnunk.

Behúzógörgő

Behúzógörgő

Még egy fontos eszköz azonban kimaradt. Nélküle olyanok vagyunk, akár pillangó szárnyak nélkül, kissé faforgácsos kantáros nadrágban. De erről majd a következő részben.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Augusztusban már érdemes ellenőrizni a nyílászárókat

Közeleg az ősz. A héten már meg is mutatja arcát, aminek sokan örülnek azok közül, akik nehezen viselték az elmúlt...

Close