Biztos az ablakai szigetelésében? – Még nem késő

Szeptember első heteiben járunk, az idő még bizonytalanul fordul néha őszire, néha határozottan nyárira, így aztán egyelőre nem igazán derül ki, hogy a nyílászárók megfelelően szigetelnek-e. Majd télen. Addig viszont semmiképpen ne várjon!

Sokan és sokszor elkövetik azt a hibát, hogy akárcsak a tücsök és a hangya meséjében a kis zenész, csak a jelennel gondolnak, s már bőven tart a fűtésszezon, amikor rádöbbennek, hogy a nyílászárók kiengedik a meleget, ráadásul szelesebb időben úgy fúj be az ablakréseken a szél, akár egy hegyvidéki kastély toronyszobájában. Sosem késő, de van, hogy már kellemetlen a munka. Legalábbis nem jó senkinek, ha fűtésszezonban kell leszedni az ablakszárnyakat.

Az ősz az ablakellenőrzés évszaka

És bár Petőfi Sándornak nem ez jut eszébe először sokak kedvenc és még többek legjobban utált hónapjairól, tapasztalataink azt mutatják, hogy szeptember-október még abszolút alkalmas arra, hogy a lakás- és háztulajdonosok egy-egy hűvösebb napon végiggondolják, rendben vannak-e a nyílászárók, s ha úgy találják (nem különben az ellenőrzéssel megbízott szakember is), hogy szigetelni kell, akkor megrendelik a munkát. Erre novemberben már közel sem ilyen alkalmas az idő.

Télen is megoldjuk, de nem fog örülni…

Nem egy cikkünkben felhívtuk rá a figyelmet, hogy bár télen is viszonylag gond nélkül elvégezhető az utólagos ablakszigetelés, azonban itt hangsúlyozni kell, hogy a „viszonylag” a hideg lakásra gyakorolt, nem éppen kellemes hatásaira vonatkozik. A csiszolást, a marást, a szilikon elhelyezését gond nélkül megoldjuk, de amíg dolgozunk, a ház sajnos kihűl.

Nem tragédia persze, de valljuk be őszintén, hogy egyszerűbb, ha a munkát valamikor május és augusztus között végezzük.

Igazából sosem késő

Döntsön akárhogyan is, előfordulhat, hogy csak a hidegebb időszakban marad idő a szigetelésre, vagy későn derül ki a gond. Igazából nem probléma. A munka technikai elvégzését tekintve nem éri hátrány akkor sem, ha télen szigetelünk.

Keressen minket egész évben, megoldjuk!

Ablakok szigetelése

Ablakok szigetelése

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
A nútmarás legfontosabb eszközei

Munkánk egyik legfontosabb eleme a svéd technológiára épülő nútmarás, mely alapját jelenti a további munkafolyamatoknak. Természetesen nem mindegy, hogy milyen...

Close