Ablakszigetelés légmentesen

A régi ajtók, ablakok esetében a legnagyobb problémát az okozza, ha a szigetelés elöregedésével keletkező rések megszüntetik a légmentes záródást, ezáltal gyakorlatilag az ablak szigetelőképessége veszik el. Egy hézagokkal teli nyílászáró sem a benti állandó hőmérséklet biztosítására, sem a huzat és a csapadék bejutásának megszüntetésére nem képes és az utca porát, zaját is beengedi.

elöregedett, lefestett ablakszigetelő gumi

elöregedett, lefestett ablakszigetelő gumi

Utólagos ablakszigeteléssel tökéletesen légmentesen záróvá tehetjük a nyílászárókat, éppen olyan jó eredményt érhetünk el, mintha újakat vásárolnánk, miközben megkímélhetjük magunkat a felesleges kiadásoktól. Az ablakszigetelő gumik használatával egyszerre gondoskodhatunk a hő- és hangszigetelésről, garantáltan távol tarthatjuk a korábban beszivárgó esővizet is. A profilok hatékonysága nagyban múlik azon, hogy milyen anyagból készülnek. Az időjárás változásaihoz a legjobban a szilikonból készült profilok alkalmazkodnak. Ezek ellenállnak az UV-sugárzásnak, jól bírják a párát, rugalmasságuknak köszönhetően formatartók és olyannyira időtállók, hogy akár 10 évig is kifogástalanul szigetelnek.

A légmentes ablakszigeteléshez azonban az sem mindegy, az anyag mellé milyen szigetelési eljárást választunk. A leghatékonyabb megoldás érdekében a svéd nútmarásos technika ajánlott, mely hosszú időre biztosítja a lakások maradéktalan szigetelését.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakszigetelés szakszerűen

Ablakai huzatosak, télen kiszökik, nyáron bejön a meleg? Itt az ideje, hogy szakszerűen szigeteltesse őket. Ahhoz, hogy a szigetelés ellássa...

Close