Ablakszigetelés szakszerűen

Ablakai huzatosak, télen kiszökik, nyáron bejön a meleg? Itt az ideje, hogy szakszerűen szigeteltesse őket. Ahhoz, hogy a szigetelés ellássa a feladatát, a megfelelő anyagokat és technikákat kell használni. Először is el kell végezni a nyílászárók javítását, a vasalatok beállítását. Minden ablaktípusnak meg van a maga szigetelési technológiája, ha nem végezzük el a beállítást, az nem fog tökéletesen funkcionálni. Ha maga szeretné végezni ablakai szigetelését, de nem ért hozzá annyira, a munka megkezdése előtt mindenképpen kérdezzen meg egy szakembert, hogy milyen módszert és anyagot ajánl önnek. Ha ezt elmulasztja, megeshet, hogy teljesen hiába dolgozik, és csak az idejét pazarolja, mert később szakemberrel újra kell csináltatnia az egészet.

 Gyakori hiba, hogy bár az ablakok beszerelése és a szigetelés szakszerűen zajlik, a festő aztán lemázolja a szigeteléseket, a festék pedig megrongálja az anyagot, a gumi megkeményedik, a szigetelő profil szétszakadozik. Egyszerű megoldásnak tűnik festés előtt eltávolítani a tömítő profilt, ez még sem megfelelő eljárás, ugyanis egyedül úgysem tudjuk megfelelően visszahelyezni mázolás után. Jobb, ha szakemberre bízzák,így megőrizhetjük a tömítő profil épségét, és nem megy kárba a befektetett pénz, amit az ablakokra és szigetelésükre költöttünk. Szintén hiba, ha a szigetelőanyagot nem megfelelő tisztítószerrel takarítják. Az erős savas és lúgos kémhatású anyagok (hipó, fürdőszobai tisztítószerek) tönkretehetik az anyagot, így ajánlatosabb langyos mosószerrel tisztítani, vagy szárazon letörölni. Ha szilikon spray-t is alkalmazunk, meghosszabbítjuk a szigetelések élettartamát.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Mi az és mi a jelentősége a profilnak, valamint a vasalatnak?

Főként a műanyag nyílászárók esetében egyre gyakrabban kerül elő a profil és a vasalat kifejezés, ám sokan nem tudják, hogy...

Close