Így válasszon jól ablakkilincset!

A kilincs az ablak kicsiny, de nagyon fontos része, hiszen felelős az ablak nyithatóságáért. Bemutatjuk, hogy az esztétikum mellett mire érdemes figyelnie kilincs választás során.

A méret a lényeg! Le szeretné cserélni a már meglévő ablakkilincsét? A rúdzár működtetéséhez mindig egy meghatározott hosszú (32, 35), és átmérőjű (6, 7) tengely szükséges. Mérjen, aztán már nyugodtan vásárolhat!

Szimmetrikus kilincseknél könnyű a választás, a forma, stílus és színválaszték óriási.

Nyíló, bukó, vagy bukó-nyíló ablakhoz keres kilincset?

Széles a választék, ámde, hogy bal, vagy jobb, nem mindegy. Azért, hogy ne vigyen haza balos nyitású ablakra jobbos kilincset, vagy jobbos nyitásúra balost, még indulás előtt nézze meg, merre nyílik az ablak. Ezek speciális mechanikájú kilincsek, ezért sem mindegy milyet választ.

Hagyományos típusú ablaka van? Keresse a félfordítós, vagy T-fordítós ablakkilincseket!

Ha a biztonság is szempont, zárható ablakkilincs való az ablakára. Saját kulcs jár hozzá, így nagyobb biztonságot nyújt a lakás számára. Szeretne védekezni a kívülről történő megfúrás ellen? Erre is van mód, bizonyos kilincsek ezt is tudják.

Zárható ablakkilincs

Zárható ablakkilincs

Alapanyag szerint

A leghagyományosabb nemes réz alapanyagú kilincs számtalan változatban kapható, például (matt) króm, lakkozott, szatén, patinás réz, szatén nikkel, antik, súrolt bronz, és PVD felületűek.

Réz kilincs

Réz kilincs

A PVD olyan erős, és tartós bevonat, hogy a gyártó egyenesen 20 év garanciát nyújt rá. Remek tulajdonságai miatt kül- és beltérre is ajánljuk. A lakkozott felületű réz kilincsek beltérben használatosak, mert kültéren erősen kophatnak, elszíneződhetnek. A fényes, és matt króm felületű réz és zamak, rozsdamentes acél, kovácsolt vas, valamint eloxált alumínium felületű kilincsek kültéren és beltérben is megállják a helyüket.

Tipp:

Ha az Ön számára fontos a lakás összhangja, választhat olyan ablakkilincseket, amik anyaga, formavilága hasonló, vagy megegyezik a beltéri ajtók kilincseivel.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
A fa nyílászárók előnyei

Amennyiben fa nyílászárókkal szereljük fel otthonunkat, bevisszük a természetet lakásunkba. Nyugalmat varázsolnak, otthonos hangulatot kölcsönöznek, növelik a komfortérzetünket. A jól...

Close