Így maradnak szigetelései sokáig épek és szépek!

Amennyiben régen épült lakásba költözik, bizonyára elsőként ellenőrzi a parketta, a fűtés és a vezetékek állapotát! Ugyanígy érdemes eljárni a nyílászárókkal is! Amennyiben viszont a csere valamilyen okból (költség vagy szép, megtartásra érdemes régi ablakok és ajtók) nem jöhet szóba, akkor következhet a felújítás. Ebben az esetben a kilincsek, zárak és a fafelület javításán, majd festésén túl a nyílászárók szakszerű szigetelése is szükségessé válik. Meddig nyújt viszont védelmet az új szigetelés és hogyan gondoskodhatunk megfelelő védelméről?

Évtizedes védelem, hosszú garancia

A minőségi nyílászáró-szigetelés a beszereléstől számítva legalább 8-10 évig tökéletesen funkcionál, amennyiben a lakástulajdonos is megfelelően kezeli azt. A szigetelőanyagra egyébként a gyártó eleve 7 év garanciát vállal, a beszerelésre pedig a szigeteloanyag.hu 1 évet. Ahhoz viszont, hogy a szigetelőanyag megfelelően lássa el a feladatát, szükséges annak szakszerű megóvása.

Csak ésszel a tisztítószerekkel!

A szigetelőanyagokban nagy kárt okozhatnak a túl erős, maró vegyszerek, ezért tisztításkor kerülni kell azok használatát! A legbiztosabb megoldás, ha a szigetelést langyos, enyhén tisztítószeres vízzel tisztítja meg a szennyeződésektől, illetve ha időnként gondoskodik azok ápolásáról is. Ehhez fújjon szilikonspray-ből egy rongydarabra, majd azzal törölje át a szigetelést!

Lakásfestéskor a szigetelésre is vigyázzon!

Sokszor előfordul, hogy a nyílászárók szigetelése a lakástulajdonos hibájából következik be. Az erős tisztítószerek mellett a másik jellemző hiba, hogy festéskor egyszerűen elfeledkeznek a szigetelésről, így az is kap egy rétegnyit. Ebben az esetben sajnos csak a csere jöhet számításba, mivel a szigetelőanyag a lefestés hatására elveszti rugalmasságát, ezáltal funkcióját is! Az ilyen malőrök elkerülése érdekében, festés előtt mindössze ki kell emelni a szigetelést, majd a festék megszáradása után visszahelyezni!

Ablak festékrétegének az eltávolítása.

Ablak festékrétegének az eltávolítása.

Bár a szigetelés költsége már 1,5-2 év alatt megtérül, kis odafigyeléssel az új szigeteléssel hosszú időre biztosíthatjuk, hogy lakásunk és nyílászáróink megfelelően védettek legyenek!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Nemcsak kimenni tud, bejönni is! – Zajcsökkentés ablakszigeteléssel

„Megvettük a város legcsendesebb lakását, erre két hónap múlva arra jelölték ki az éjszakai busz új útvonalát.” Ismerős helyzet? Számtalanszor...

Close