Utólagos ablakszigetelés – Lehet, hogy már nem menthető az ablak?

Látatlanban ilyet sohasem mondunk, úgyhogy ezúttal is szeretnénk erősíteni azon gyakorlatunkat, miszerint semmit sem lehet megmondani pontosan azelőtt, hogy ne látná szakember a kérdéses problémát.

Ugyanakkor sajnos van olyan, hogy nem lehet megmenteni az ablakot.

Etika, vagy valami más? – Munka a menthetetlen ablakkal

Nem szeretnénk máris negatív irányból indítani, de sajnos vannak olyanok is, akik menthetetlen, teljesen elöregedett ablakok utólagos szigetelését is elvállalják. Mi ezt etikátlan eljárásnak gondoljuk, hiszen kötelességünk tájékoztatni ügyfeleinket ablakaik valódi állapotáról, még abban az esetben is, ha ez nyilvánvalóan azt eredményezi egy cserére érett ablaknál, hogy elesünk a munkától. Mi ugyanis a bizalom alapjairól indítottunk vállalkozásunkat, s mind a mai napig ezt tarjuk az egyik legfontosabbnak. Legalább olyan lényeges, mint a professzionális munka.

Milyen a valóban menthetetlen ablak?

Mindig arra törekszünk, hogy sikerüljön megmenteni valamiképpen a legrozogábbnak tűnő ablakot is, abban az esetben legalábbis mindenképpen, ha a vizsgálat során látjuk, hogy az ablakszerkezet még rendben van, illetve van értelme a szigetelésnek.

Sokszor találkozunk ugyanakkor olyan ablakokkal is, amelyekkel sajnos már nem lehet mit kezdeni.

Ekkor elkerülhetetlen az ablakcsere.

Az ablakcsere – Kellemetlen, de van, hogy szükséges

Nem vagyunk az ablakcsere ellen, hiszen annak nem volna semmiféle realitása. Ha cserélni kell az ablakokat, akkor cserélni kell. Ez ellen nem lehet tenni.

Azt azonban érdemes tudni már jó előre, hogy az ablakcsere rengeteg kosszal jár, illetve elkerülhetetlen az ablakos munkát (a beszerelést) követően kőműves munkát is igénybe venni.

Röviden tehát úgy fogalmazhatunk, hogy az ablakcsere már a lakásfelújítás területére sorolandó, komolyabb beavatkozás, mind anyagilag, mind pedig a vonatkozó munkafolyamatok összetettségét tekintve.

Elkerülni azonban nem lehet, ha ablakunk már javíthatatlan.

Utólagos ablakszigetelés

Utólagos ablakszigetelés

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Szigetelőanyag cseréje: hogyan kerüljük el?

A beépített, régi szigetelőanyag cseréje természetesen sokkal kisebb felfordulással és kosszal jár, mint egy teljes nyílászáró-csere, különösen, ha csak elöregedett...

Close