Utólagos ablakszigetelés – A túl jó sem jó…

Mi az, hogy túl jó? És akkor a túl jó, egyenlő a rosszal. Hogyan kell ezt érteni?

Az utólagos ablakszigetelés kapcsán is felmerül néhány, elsőre talán kifejezetten zavarba ejtőnek tűnő jelenség, melyek kapcsán azonban nem árthat alaposabban végiggondolni a szigetelés mikéntjét.

Túl jó alatt természetesen nem a tökéletes megoldásra gondolunk, s valamiféle irigység beszél belőlünk, hiszen mi magunk esetleg nem vagyunk eléggé jártasak a szakmában ahhoz, hogy elvégezzük a svéd nútmarásos módszert követő szilikonos ablakszigetelés aranymetszését, már amennyiben van ilyen. A túl jó egyenlő a teljesen légmentessel, ami tartogat magában veszélyeket bőséggel.

Gond van, ha nincs szellőzés

A túlontúl erősen szigetelt házfalakkal van egy kis gond. Igaz, hogy a fűtésszámla a lehető legalacsonyabb, azonban egy téli teregetés után bizony könnyen elképzelhető, hogy a pára lecsapódik az adott helyiség sarkaiban és rosszabb esetben a fal nagyobb szakaszain is. Hiszen a maximális szigetelés mellett, a nedvesség semmilyen szinten sem képes távozni a légréseken keresztül, hiszen olyanok lényegében nincsenek. Ha az ablakok is ilyen erővel zárnak, az eredmény sejthető.

Az általunk alkalmazott módszer tökéletes szigetelést biztosít, de ehhez az is hozzátartozik, hogy van esély egészséges mértékű légmozgásra, ennek megfelelően a felgyülemlett nedvesség is könnyen távozhat. Ugyanakkor mégsem kell az udvart fűteni.

De mi a helyzet, ha nem tudunk mit tenni a nedvesség elvezetése érdekében?

Jön a penész

Sajnos így igaz. Ahol eleinte nyirkos felületeket találunk, ott hamarosan jó eséllyel kialakul a penész. Ez ellen pedig utólag már nem sok mindent tehetünk, legalábbis jelentős pénzbefektetés nélkül bajosan.

A penész pedig nem csupán gusztustalan és zavaró, de egészségügyi tekintetben is rendkívül veszélyes.

Utólagos ablakszigetelés

Utólagos ablakszigetelés

A szakember garantál

Méghozzá sikert és biztonságot a szigetelés kapcsán. Ha azonban olyan csapattal dolgoztatunk, mely nem minden kétséget kizáróan profi, sajnos lehetnek gondok.

Már a tervezési folyamatnál is figyelni kell.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Betörés megelőzése a nyílászárón

Sokféle tanácsot, okos megfontolást olvashatunk betörés elleni védelemmel kapcsolatban. A nyílászárók biztonságossága lépést kell, hogy tartson a betöréstechnika kreatív fejlődésével,...

Close