Válassza a biztonságos, utólagos ablakszigetelést

Szakmai fórumokon igen kevés szó esik arról, hogy az az utólagos szilikonos ablakszigetelés valójában a terület egyik legbiztonságosabb megoldása, mind a lakók védelme, mind pedig a befektetés, beruházás ár/érték arányát tekintve.

Sokszor megállapítottuk mi magunk is, hogy az ablakcsere nem csupán költséges, de macerás és sok plusz munkát igénylő feladat is. Véleményünk szerint tehát célszerű kerülni,ha lehet.

Arról azonban talán nem beszéltünk még, hogy az utólagos ablakszigetelés valójában biztonságosabb is, mint egy szokványos, drága ablakcsere.

Nem tudhatjuk ugyanis, hogy az adott, újonnan beszerelt ablak valójában mit tud és mit bír. A tömeggyártásnak ugyanis megvannak a hátulütői, még annak ellenére is, hogy valamennyi cég korrekt módon több évre terjedő garanciát vállal nyílászáróira.

Ha baj van a beszerelt ablakkal, igaz, hogy élhetünk a garancia adta lehetőségeinkkel, de amíg várjuk a szerelőt, az idő csak telik, amiképpen az újabb munkálatok során megint csak kosz keletkezik, otthon kell tartózkodni, szóval újra kell játsszuk mindazt, amivel kapcsolatban már azt hihettük joggal, hogy életünk során többet nem kell vele foglalkoznunk.

Garancia a beépítésre?

Ezt a kérdést is érdemes külön tárgyalni. Az ablak gyártója ugyanis nem minden esetben köthető a beépítést végző csapathoz így ha a beépítés során elkövetett hibák miatt keletkezik probléma, könnyen elképzelhető, hogy garanciális jogainkkal nem élhetünk.

A szigetelés egyszerűbb, olcsóbb, biztonságosabb

Legalábbis a mi álláspontunk szerint. Ugyanis egy olyan ablak – mondjuk így – renoválásáról van szó, mely az utóbbi évtizedekben már bizonyított. Ha nincs vele nagyobb baj, a minőségi szilikonos szigetelés tehát csak egyetlen dolgot eredményezhet: még két évtized biztonságot és hatékonyságot.

Ha pedig az ablak már menthetetlen, biztos lehet benne, hogy ezzel kapcsolatban figyelmeztetjük.

És akkor még mindig ott van az ablakcsere lehetősége, mint végső megoldás.

Elgondolkodtató, igaz?

Utólagos ablakszigetelés

Utólagos ablakszigetelés

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Védekezzen, még az első hó előtt!

Október vége felé járunk lassan, sosem lehet tudni mikor hullik le az első hó. Ezért aztán érdemes még most, az...

Close