A legjobb bejárati ajtó mindig biztonságos!

Persze fontos, hogy a bejárati ajtó jól nézzen ki, s kellemes legyen rajta belépni a lakásba, de ennél is fontosabb az ajtó biztonsági felszereltsége, hiszen a hívatlan látogatókat csak ez érdekli, nem pedig a külcsín.

Szilárd, erősített kivitelű, minőségi biztonsági vasalatokkal, zárszerkezettel, és szilárdan rögzített tokkal ellátott ajtóra van szüksége! A biztonsági ajtólap belsejét jó hang-, hőszigetelő és tűzálló tulajdonságú betétekkel töltik ki.

Nagy a biztonsági ajtók kínálata a piacon, segítünk, hogy a legjobbat válassza!

 • Tudta? A legjobb biztonsági ajtó egésze acélból készül.
 • Ma a III. és IV. osztályú biztonsági ajtók a legjobbak, kiválóan védik a magántulajdont, mivel többpontos zárással és védett pántoldattal készülnek. A legmagasabb, V. osztályú ajtókat bankokban, üzletekben használják. A III. osztályú ajtók ellenállnak a feszítővasnak, mechanikus támadásnak, de nem fog ki rajtuk a kampó, fogó, csavarkulcs, csavarhúzó, acéldrót, vagy hasonló eszközök sem. A IV. biztonsági osztályú ajtók ellenállnak a kalapácsnak, vésőnek, baltának, hidegvágónak, kézifűrésznek, lemezvágónak, elektromos fúrónak is.
 • Az eladótól mindig elkérheti az ajtó betörésállósági minőségtanúsítványát, de fontos a beépítésre való megfelelőségigazolás, a tűzgátló tulajdonságok igazolása, valamint az eladót értékesítésre, esetleg beépítésre felhatalmazó tanúsítvány megléte is. Idegen nyelvű iratokat ne fogadjon el!
 • Jó tudni, hogy minél erősebb egy zár szerkezete, annál több a zárócsapja.
 • A tűzgátló képesség 30 vagy 60 perc, a hangszigetelő képesség 37, 39, vagy 42dB.
 • A minőségi zárbetét ellenáll az összes betörési módszernek, úgymint felfúrás, meghúzás, letapogatás, zárbetéttörés, manipulációs nyitás, zártolás és átütés, savazás, fagyasztás, ütögetős nyitás, és illetéktelen kulcsmásolás. Kell hozzá viszont biztonsági hengerzárbetét is, mert e nélkül a felfúrásos, kitöréses, letapogatásos, álkulcsos nyitási módszerek még működnek.
 • A legjobb minőségű zárbetétekhez a kulccsal együtt biztonsági kártyát is adnak, s a gyártó csak felmutatása esetén készít hozzá további kulcsokat.
 • Jól jöhet egy beépített kamerás kitekintő is annak ellenőrzésére, ki van az ajtó mögött.
 • Válasszon az ajtóhoz biztonsági láncot is, vagy kihúzható karos nyitáshatárolót is biztonságának fokozása érdekében.

További tanácsaink:

 • Csak megbízható, a piacon igazolt cégeknél vásároljon
 • Fontos, hogy az ajtók tulajdonságai igazolva legyenek minőségi tanúsítvánnyal (MABISZ, ÉMI minősítés)
  vásárlás előtt ellenőrizze a garanciális feltételeket, azt, hogy a cég vállal-e beépítést, hogyan működik a hibaelhárító szerviz, van-e szervizszolgálatuk az előre nem látható helyzetekre (kulcsok elvesztése, ajtó becsapódása, stb.)
 • A jó döntés meghozatalához előbb az egyes jellemzők összehasonlításával kezdjünk ( biztonsági osztály, tűzgátló képesség, hangszigetelő képesség, tok betonkiöntése, szerviz-szolgáltatás.
 • A gyanúsan olcsó ajtókkal jobb nem foglalkozni, silány minőségűek, beépítésükért külön kell fizetni, s rövid az élettartamuk
Biztonságos bejárati ajtó

Biztonságos bejárati ajtó

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
A nyár a legjobb időszak az ablakszigetelésre!

S hogy miért? Mindjárt 7+1 indokunk is van rá!   Valamiért az ablakszigeteléssel foglalkozó szakemberek ősszel a legleterheltebbek, de ez...

Close