Környezetvédelem, és ablakszigetelés

Pénzmegtakarítás, és értéknövelés

Nyílászárók, és környezettudatosság? Igen, egy lapon is említhető a kettő, már, ha egy lakástulajdonos törődik az ablakszigeteléssel. A fenntartható jövőkép kialakításában hatalmas szerepe van az ingatlanszektornak.

Az új ingatlanok felhúzásánál már egyre inkább szem előtt tartják a környezettudatossági alapelveket is. Az ingatlanpiacon pedig nő az úgynevezett zöld épületek értéke *, hiszen az a lakás, amely kevesebb energiát használ, jóval szerényebb rezsiköltséggel is bír. Nem csoda, ha vonzóak ezek a lakások a vásárlók előtt.

Egy A+-os osztályzat érthetően emeli a lakás értékét egy C osztályzatúval szemben. 2012-től már kötelező az energetikai tanúsítvány kiváltása, 2013-tól pedig kötelező szerepeltetni a lakáshirdetésekben ezt az adatot. Figyeljen oda erre is a vásárláskor!

Tudta? Az üveggyapot, vagy a polisztirol jóval tartósabbak, mint a szintén környezetbarát szilikonból vagy éppen papírból készült szigetelőanyagok.

Ön milyen energetikai osztályú házban él?

Rossz az ablakszigetelés? Akkor sajnos a drága fűtőenergia nem csak a meleget viszi az utcára, nem csak a pénztárcánkat csappantja meg, hanem a Föld meg nem újuló energiaforrásai számára is pazarlásnak számít. A magas fűtésszámlának tehát környezeti vonatkozásai is vannak. Energia felhasználásunk az energiahordozók elégetése révén egyesen arányban áll a klímaváltozás erősödésével, és Földünk nyersanyagkészleteinek kimerítésével.

Ha környezettudatos háztartást vezetne, akkor evidens, hogy a ház szigetelésének jó minőségűnek kell lennie, olyannak, ami védi a környezetet.

Jó a környezetnek, jó a pénztárcának!

*„A zöld épület (más néven zöld intézmény vagy fenntartható épület) kifejezés az épület felépítésére és működtetésére utal, amely környezettudatos és erőforrás felhasználás szempontjából hatékony használatot jelent az épület egész életciklusán keresztül: Az elhelyezés tervezésétől, a megépítésen, üzemeltetésen, karbantartáson, felújításon keresztül egészen a bontás folyamatáig.” wikipedia.org

Ablakszigetelés energiaosztály

Ablakszigetelés energiaosztály

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
A legjobb bejárati ajtó mindig biztonságos!

Persze fontos, hogy a bejárati ajtó jól nézzen ki, s kellemes legyen rajta belépni a lakásba, de ennél is fontosabb...

Close