Ablakaival a környezettudatosság szolgálatában

A fenntartható fejlődéshez saját otthonában is hozzájárulhat! Amellett, hogy spórol az energiával, nem használ mérgező építőanyagokat, és csökkenti a károsanyag- és hulladék kibocsátást, biztosítja saját kényelmét, és egészséges életét is. Nézzük, mit tehet mindezért ablaktéren!

Ami a környezetbarát építőanyagokat illeti

Ha fát használ, akkor biztos lehet benne, hogy környezetbarát anyaggal van dolga. Ez azt jelenti, hogy a fa biztosan nem bocsát ki káros anyagot, sem az emberre, sem a környezetre nézve. Ráadásul, használat után igen rövid idő alatt visszaforgatható a természet körfolyamataiba.

Tájoljon megfelelően!

A hőtechnikai jellemzők egyáltalán nem mellékesek. Tartsa alacsonyan a felület-térfogat arányt! Ezt úgy érheti el a legegyszerűbben, ha a tömegkialakítás egy kockaformához illeszkedik.

Ahhoz, hogy a ház képes legyen téli hőszükségletének zömét napsugárzásból fedezni, fontos, hogy a tájolása (lehetőleg déli) megfelelő legyen. Akkor is jól jár, ha az épület üvegfelületei nagyméretűek.

Világítás okosan

Minél több a természetes megvilágítási lehetőség, annál jobb. Ezt a már említett nagy ablakfelülettel, és a déli tájolással lehet elérni. Ezt fokozhatja üvegtéglákkal, fénycsatornákkal, felülvilágítókkal, és természetesen, az elektromos energia ésszerű, és takarékos használatával. Váltson energiatakarékos fénycsövekre, vagy LED-re!

Fűtés, szigetelés

Ne az utcát fűtse, mérje fel ablakainak állapotát! Természetesen a legcélravezetőbb az, ha a teljes otthonát hőszigeteli. A legnagyobb fűtési energia megtakarítást így érhetjük el.

Segíthetünk környezettudatosabbá tenni otthonát? Aki a Facebook oldalunkon követ minket és tovább ajánlja oldalunkat annak ingyen elkészítjük nyílászárójának hőtérképét.

Keresse munkatársunkat a jelenlegi kedvezményekkel kapcsolatban!

Facebook oldalunkat itt találja!

Környezetbarát ablak

Környezetbarát ablak

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakos szabályok

Az ablak, és a szomszéd Ablakot szeretne beépíteni, de az a szomszédra nézne? Kitől kell ehhez engedélyt kérnie? Egyáltalán lehetséges...

Close