Miért baj, ha jó a szilikon, de nem jó a nútmarás?

Az utólagos ablakszigetelés kapcsán alapvetés a megfelelő minőségű szilikon használata.

Ám a marás is az. Ha tehát hozzájutott a professzionális szilikonhoz (ami nem egyszerű, de nem lehetetlen), még mindig hátra van a sikerhez a nútmarás. Ez pedig nem megy szakmai tapasztalat nélkül.

Svéd nútmarásos módszer

Hogy mi is az a svéd nútmarásos módszer? Az úgynevezett transzmissziós hőveszteség elkerülésére dolgozták ki a technológiát. Ugyanis a filtrációs hőveszteséggel szemben ez a megoldás nem az ablakszárnyak és a fal közötti területek szigeteléséért, hanem az ablak és a keret közötti, megfelelő szigetelés biztosításáért felel.

A szigetelőanyag (speciális szilikon) elhelyezését megelőzően horonyt képzünk egy speciális maróval, ennek köszönhetően egy tökéletesen egyenletes, a kívánt méretnek megfelelő marás jön létre, ebbe pedig egyenletesen és biztosan pozicionálva tudjuk behelyezni a szigetelést.

Mi ebben a pláne?

Természetesen az, hogy a tökéletesen pontos marásba tökéletesen illeszkedik a szilikon, ami sem hő, sem fagy hatására nem válik el, nem mozdul ki a helyéről. Így biztosítható, hogy 20-30 éven át is csak annyit fűtsünk télen, amennyit feltétlenül szükséges.

Akkor már ne cseréljünk inkább ablakot?

Az ablakcserével egyetlen nagy gond van. Na jó, kettő. Az egyik, hogy elképesztően költséges. Ennek problematikus mivoltát nem is szükséges különösebben magyarázni. Emellett azonban az ablakcsere egy olyan összetett folyamat, ami már mindenféle túlzás nélkül komoly belsőépítészeti átalakításnak minősül, ami nem nélkülözheti a kőművesmunkát sem, ráadásul eléggé időigényes.

Mi leszedjük a szárnyakat, elvégezzük az utólagos ablakszigetelést, majd visszatesszük a szárnyakat és hazamegyünk. Ön pedig otthon marad, befűt, és élvezi, hogy nem az utcát, vagy az udvart melegíti gázzal, fával, vagy bármivel.

Profi ellenőrzés, profi marás, profi szigetelés. Ha röviden szeretnénk összefoglalni a dolgot, akkor nagyjából e három pillérre épül a munkánk. Egyik fázis sem kihagyható. A nútmarás sem.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Utólagos ablakszigetelés – Cselekedjen időben

Ügyfeleink, megrendelőink egy része sajnos csak akkor keres meg bennünket, amikor már legalább egy fűtési szezon óta az utcát melegíti...

Close