Ne fűtse az utcát, inkább spóroljon ablakszigeteléssel!

Ablakszigetelés előtte-utána

Ablakszigetelés előtte-utána

Ha használt lakást vásárolt, amely régi típusú nyílászárókkal rendelkezik; vagy régebben építkezett, így az új típusú ablakok szigetelése már elöregedett; a nem megfelelő állapotú nyílászárók nemcsak esztétikai problémát jelentenek. Ha az ablak nem zár jól, télen beengedi a hideget, nyáron pedig a meleget, és a fűtést vagy a klímát jóval magasabb fokozatra kell kapcsolnia, hogy elérhesse a kívánt hőfokot, ez pedig nagy többletköltséget jelent.

A por, a huzat és a zaj beáramlik az utcáról

De nemcsak a meleg szökik ki a rosszul záró ablakon, hanem a por is beáramlik az utcáról, amely akár allergiás reakciót is kiválthat, illetve sokkal gyakrabban kell takarítani. Arról nem is beszélve, hogy az állandó huzat miatt a lakók megfázhatnak, vagy megfájdulhat a fejük; az utcáról beszűrődő zaj miatt pedig nem tudnak aludni éjjel.

A megoldás: új nyílászárók vagy ablakszigetelés

Szintén problémát jelent, hogy a réseken beesik az eső: az átázott falon hamarosan penészgombák jelennek meg, melyek spórái a levegőben keringve légúti problémákat okozhatnak. A rosszul szigetelő ablakon beáramló kipufogógázok szintén károsítják ön és családja egészségét. Ha nem szeretné az utcát fűteni, és így rengeteg pénzt kidobni az ablakon, illetve a por, a zaj, a penészedés és a huzat káros hatásait is el akarja kerülni, két megoldás közül választhat: vásárolhat új nyílászárókat, illetve kicseréltetheti az elöregedett szigetelést.

Az ablakszigetelés nagyságrendekkel olcsóbb

Mindkét megoldás megfelelő, azonban az utóbbi jóval olcsóbb; hiszen egy teljes ablakcsere költsége több százezer forint is lehet. A régi, elöregedett szigetelés cseréje, illetve a régi típusú, szigetelés nélküli fa ablakok utólagos szigetelése viszont akár néhány tízezer forintból is megoldható; hiszen egy folyóméternyi szigetelőanyag beépítése munkadíjjal körülbelül 400-600 forintba kerül.

Akár 20 százalékot is spórolhat a fűtésszámlán

A szigeteléscsere nem jár különösebb kosszal vagy felfordulással, főként, ha műanyag ablakok szigeteléscseréjéről van szó. Illetve, a munka gyorsan elkészül, így nem kell napokig kerülgetnie a mesterembereket a lakásában. Az új szigetelés több mint tíz évig ép marad; és a befektetés egy-két éven belül megtérül. Ráadásul, így akár 20 százalékot is spórolhat a fűtésszámlán. Nem érdemes tehát halogatni az ablakszigetelést; keressen meg minket most, és takarítson meg akár évi több tízezer forintot a fűtésen!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakszigetelési technikák

Ahogyan fokozatosan nő az energiahordozók ára, úgy növekszik a lakás fűtési költsége is. Évről évre egyre többet kell fizetni a...

Close