Ablakos hiedelmeink

A mítoszok titokzatos világában a ház szeme, azaz az ablak egyfajta válaszfalat képez két világ, a valóságos, és a szellemi világ (túlvilág) között. Megannyi hiedelem, tanítás ismert az ablakokkal kapcsolatban. Fedezzük fel őket együtt!

Utunk első állomása a kínai feng shui. Azt tanítja, hogy az ablak tükrözi a belső, és a fizikai látásunkat is. A feng shui filozófiája számos jó tanáccsal látja el a lelki harmóniára vágyókat. Óva int attól, hogy szemben, vagy háttal üljünk az ablaknak. Ha szemben ülünk vele, elkalandozhat a tekintetünk, figyelmünk (szerintem ez kilátásfüggő). Ha pedig próbált már ablaknak háttal ülve dolgozni, akkor talán érezte, hogy bizonytalanabbá válik. Ennek oka a biztonságot jelentő támasz hiányában rejlik.

További Feng Shui bölcsességek:

  • A természetes anyagokban erő rejlik, alkalmazza őket!
  • Az ablakok nyíljanak kifelé, de ha befelé nyílnak, akkor semmiképp se nyugatra, az elmúlás irányába. Ha mégis van ilyen ablak a házban, blokkolja a negatív energiákat egy kerek levelű növénnyel, és kifelé néző tükörrel!
  • Az ablak ne legyen túl kicsi, mert korlátozza az energiákat.
  • Takarítsa gyakran az ablakokat, mossa a függönyöket, a rossz állapotú, koszos ablakok rossz hatással vannak az életünkre.

Ha otthonának még a küszöbétől is el akarja űzni a balszerencsét, estére húzza be egészen a függönyöket, melyek érjenek le egészen a padlóig. A szakadt, lógó függöny nem szép, de állítólag a szerencsét is messze űzi.

Faluhelyen, a népies hagyomány részeként sokszor festenek a zsalura Holdat, vagy szemet mintázó Napot, arra utalva, hogy az emberi lélek így tud kapcsolatba kerülni az égitestekkel, és Istennel.

A néphagyományt tartók azon nyomban kinyitják a ház összes ablakát, ha valaki meghal a házban, így akarván biztosítani a lélek útját. Vissza már nem engedik jönni kísérteni, ezért rövid idő elteltével mindet becsukják.

No, de hogy vidámabb vizekre evezzünk: el kell mondanunk, hogy az ablakra lecsapódott pára a néphit szerint gyógyítja a bőrelváltozásokat (pl. szemölcs), és a gyulladt szemet is.

Álmodozzunk egy kicsit! Nyitott ablakot lát álmában? Az álomfejtők szerint hűvösebbre fordul az idő. Törött ablakkal álmodik? Nyomban mondja le a tervezett utazást! A zárt ablak a pletykára hajlamosak intésének jele. Kiesik az ablakon? Vész közeleg, nem árt óvatosabbnak lennie.

A német, a francia, és a magyar nyelvben is ismert a Kidobja ablakán a pénzét” szólás, mely egyértelműen a pazarlásra utal.

A kopott, sérült ablak nem csak a meleget engedi ki, hanem a büszkeségünk is. Mi gondoskodunk arról, hogy szép, tartós, biztonságos, meleg otthont biztosító ablakai legyenek! Keressen minket bizalommal!

Ablakos hiedelmeink

Ablakos hiedelmeink

 

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Bevezetés az ajtókilincsek világába

Az ajtókilincsek világa igen sokszínű, és kialakításuk attól is függ, hogy belső, vagy külső ajtóra lettek-e tervezve. A belső ajtóra...

Close