Ablakos hiedelmeink

A mítoszok titokzatos világában a ház szeme, azaz az ablak egyfajta válaszfalat képez két világ, a valóságos, és a szellemi világ (túlvilág) között. Megannyi hiedelem, tanítás ismert az ablakokkal kapcsolatban. Fedezzük fel őket együtt!

Utunk első állomása a kínai feng shui. Azt tanítja, hogy az ablak tükrözi a belső, és a fizikai látásunkat is. A feng shui filozófiája számos jó tanáccsal látja el a lelki harmóniára vágyókat. Óva int attól, hogy szemben, vagy háttal üljünk az ablaknak. Ha szemben ülünk vele, elkalandozhat a tekintetünk, figyelmünk (szerintem ez kilátásfüggő). Ha pedig próbált már ablaknak háttal ülve dolgozni, akkor talán érezte, hogy bizonytalanabbá válik. Ennek oka a biztonságot jelentő támasz hiányában rejlik.

További Feng Shui bölcsességek:

  • A természetes anyagokban erő rejlik, alkalmazza őket!
  • Az ablakok nyíljanak kifelé, de ha befelé nyílnak, akkor semmiképp se nyugatra, az elmúlás irányába. Ha mégis van ilyen ablak a házban, blokkolja a negatív energiákat egy kerek levelű növénnyel, és kifelé néző tükörrel!
  • Az ablak ne legyen túl kicsi, mert korlátozza az energiákat.
  • Takarítsa gyakran az ablakokat, mossa a függönyöket, a rossz állapotú, koszos ablakok rossz hatással vannak az életünkre.

Ha otthonának még a küszöbétől is el akarja űzni a balszerencsét, estére húzza be egészen a függönyöket, melyek érjenek le egészen a padlóig. A szakadt, lógó függöny nem szép, de állítólag a szerencsét is messze űzi.

Faluhelyen, a népies hagyomány részeként sokszor festenek a zsalura Holdat, vagy szemet mintázó Napot, arra utalva, hogy az emberi lélek így tud kapcsolatba kerülni az égitestekkel, és Istennel.

A néphagyományt tartók azon nyomban kinyitják a ház összes ablakát, ha valaki meghal a házban, így akarván biztosítani a lélek útját. Vissza már nem engedik jönni kísérteni, ezért rövid idő elteltével mindet becsukják.

No, de hogy vidámabb vizekre evezzünk: el kell mondanunk, hogy az ablakra lecsapódott pára a néphit szerint gyógyítja a bőrelváltozásokat (pl. szemölcs), és a gyulladt szemet is.

Álmodozzunk egy kicsit! Nyitott ablakot lát álmában? Az álomfejtők szerint hűvösebbre fordul az idő. Törött ablakkal álmodik? Nyomban mondja le a tervezett utazást! A zárt ablak a pletykára hajlamosak intésének jele. Kiesik az ablakon? Vész közeleg, nem árt óvatosabbnak lennie.

A német, a francia, és a magyar nyelvben is ismert a Kidobja ablakán a pénzét” szólás, mely egyértelműen a pazarlásra utal.

A kopott, sérült ablak nem csak a meleget engedi ki, hanem a büszkeségünk is. Mi gondoskodunk arról, hogy szép, tartós, biztonságos, meleg otthont biztosító ablakai legyenek! Keressen minket bizalommal!

Ablakos hiedelmeink

Ablakos hiedelmeink

 

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Bevezetés az ajtókilincsek világába

Az ajtókilincsek világa igen sokszínű, és kialakításuk attól is függ, hogy belső, vagy külső ajtóra lettek-e tervezve. A belső ajtóra...

Close