Alumínium ajtók és ablakok

Az első alumínium ajtók és ablakok az 1960-es években jelentek meg először. Azok még nem voltak se szépek, se energiatakarékosak, inkább a gyakorlati pozitívumait nézték, miszerint tartós és nem használódik el hamar. A hőhidas szerkezeteket folyamatosan fejlesztették, végül teljesen felváltották a hőhídmentes típusok. Egy tulajdonsága nem változott, a kedvező árfekvése. A külön nem hőszigetelt alumínium nyílászáró szerkezetek hőhídmegszakítás nélküli alumínium profilokból készülnek. Ezekből készítenek ablakot, ajtót, portálszerkezetet. A belső terekben is használják térválasztóként, vagy szélfogóként – ez a bejárati ajtó utáni második bejárati ajtó –, vagy akár olyan csarnokokban is megtalálhatjuk őket, ahol nincs fűtés, például raktárakban.

A hőhídmentes alumínium nyílászárók olyan szerkezetek, ahol az üvegezett portálszerkezetek hőhídmentes alumínium tok és szárnyprofilból állnak össze. A portálszerkezet általában a padlótól vagy attól egy kis magasságból induló, üvegezett szerkezet. Van speciális lábazaton kialakított ajtó vagy ablak megoldás, mely fixen és általában vastagabb méretezésű behelyezett üvegtáblákból áll. Ablakok esetében ezek az üvegfelületek belülről kerülnek kialakításra.

Az alumínium ajtók és ablakok szigetelése is megoldható a régi szigetelőanyag cseréjével.

Alumínium ajtók és ablakok

Alumínium ajtók és ablakok

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Ablakcsere vagy ablakjavítás?

Ha elromlik a nyílászárónk, az gyakran tragikus következményekkel is együtt járhat, hiszen akadnak olyan problémák, amelynek következtében vagy egyáltalán nem...

Close