Hány százalékkal javíthatunk a „fűtőértéken”?

Az utólagos ablakszigetelés kapcsán a leglényegesebb kérdés természetesen az, hogy milyen mértékben csökkenthetjük a munkálatok elvégzését követően a belső terekből kiszökő hő százalékos arányát. Ez a szám pedig igen sok mindentől függ.

Olyan esetben, ha a ház falainak szigetelésével minden rendben van, de a nyílászárók már igen rozogák és nagy réseken keresztül engedik ki az értékes meleget fűtési szezonban, nem ritka, hogy akár 40-50%-kal is javulhatnak az arányok. Ehhez persze arra van szükség, hogy a falak, a pince és a tető kapcsán a lehető legjobb számadatokkal tudjunk kalkulálni. Ugyanis egy épület nem csupán a nyílászárókon, de számtalan más felületen is tartalmazhat a témakör tekintetében kritikus felületeket.

Munkánk során, bár készítünk hőtérképes elemzést, de az kizárólag a nyílászárókra terjed ki, így abban sajnos nem tudunk megrendelőink segítségére lenni, hogy teljes körű hőtérképes vizsgálattal vegyük górcső alá az épületet.

Hőkamerás vizsgálat

Hőkamerás vizsgálat

Arra azonban már az utólagos hőszigetelést megelőző elemzésekkel is következtetni lehet, hogy honnan ered a probléma. Ha ugyanis kiderül, hogy a nyílászárók megfelelően szigetelnek, mégis azt tapasztalják a fűtési szezon idején, hogy még mindig magasabb a fűtésszámla, ellenben az elvárhatónál jóval hűvösebb van a helyiségekben, célszerű felkeresni épületszigeteléssel foglalkozó csapatokat is.

A legszerencsésebb tehát a teljes körű vizsgálat. Ha a nyílászárók és a falak, illetve a tetőt és pincét határoló szakaszok ellenőrzése egyaránt megtörténik, teljes képet kaphat a tulajdonos az adott ingatlan állapotáról, s az eredmények tudatában kezdeményezheti a megfelelő lépéseket: a nyílászárók utólagos hőszigetelését, illetve adott esetben az épület kívülről történő, hasonló felújítását, hőszigetelését.

Keressen bennünket bizalommal! Felmérjük nyílászárói aktuális állapotát, ajánlatot adunk, illetve ha érdemesnek látjuk, javasoljuk az épületszigeteléssel foglalkozó szakemberrel való kapcsolatfelvételt is, hogy közös munkánk eredményeképpen többé ne kelljen az utcára fűtenie.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Read previous post:
Lakásfelújítás? – Utólagos ablakszigetelés profi csapattal!

Mert nagyon nem mindegy, hogy ki miért felel egy felújítási folyamatban, hiszen nem amiképpen tőlünk sem várják el a tetőfedést,...

Close